wksmits.punt.nl
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties
  Welkom!
  Na ons huwelijk in Dokkum, de verlate huwelijksreis naar Zuidoost Azië, en onze gezamelijke promotie in Groningen, bevinden wij (Danka en Wiep Klaas) ons momenteel in Somerville, in de Verenigde Staten van Amerika waar we allebei werken aan een universiteit (Northeastern University en MIT).
   
  Via dit blog willen we het thuisfront op de hoogte houden van ons doen en laten.
  Een reactie op onze berichtjes of een e-mail wordt natuurlijk altijd gewaardeerd, ook als we geen tijd zouden hebben om direct persoonlijk te reageren.
   
  Alvast bedankt!
  25 september 2007; Einde van de reis
  Met het bezoek aan Danka's familie was het einde van ons flitsbezoek aan Europa in zicht.
  De volgende ochtend zijn we vertrokken richting Nederland. In tegenstelling tot de heenreis, toen we geregeld stil waren komen te staan vanwege files, verliep de terugreis zonder noemenswaardige problemen.
   
  In de vroege avond kwamen we aan bij Hans, Annelies en de kinderen in Scharmer. Heit en mem zijn vervolgens doorgereden naar huis - na alle drukte verdienden zij ook wel weer een beetje rust
   
  Nadat we hadden gegeten, en de kinderen waren ingestopt in bed, zijn Danka en ik begonnen om de spullen die ze klaar had gezocht in Dokkum en de spullen die we nog bij ons hadden vanuit Polen in te pakken in de koffers en rugzakken. Omdat het een transatlantische vlucht is, mogen we 2x23kg bagage meenemen per persoon. Tot onze verbazing bleven we er ditmaal ruim onder, en hadden we zelfs nog ruimte over.
   
   
  De volgende ochtend hebben we samen met de hele familie ontbeten. Toen alle kinderen naar school waren, en Annelies naar het werk, hebben we de laatste spulletjes bij elkaar gezocht. Danka vond zelfs nog even tijd om met Sjento, de hond, te spelen (zie foto). Hans heeft ons vervolgens met de auto naar Schiphol gebracht. Achteraf bekeken vroegen we ons af waarom we eigenlijk niet met de trein gingen, maar misschien dat we ons destijds zorgen maakten over het gesleep met de bagage?
   
  We kwamen zo'n anderhalf uur voor vertrek aan op Schiphol. Inchecken, ditmaal bij British Airways, was supervlot en ook de controle bij de douane verliep zonder problemen. Ik had in het verleden alarmerende verhalen gehoord over Heathrow, maar onze transfer daar verliep vlekkeloos. Ook de service van BA onderweg was uitstekend; net als ik in het verleden bij Singapore Airlines had meegemaakt kregen we ook hier een tandenborstel, tandpasta, een masker voor de ogen en een paar sokken. Zelfs het eten was prima in orde, vergeleken met sommige maaltijden die ik wel eens heb gehad.
   
  We waren dus behoorlijk positief over de luchtvaartmaatschappij - maar hadden wellicht iets te vroeg gejuicht. Toen op één na al onze tassen van de band waren gerold in Boston, werden we opgevangen door een medewerker van BA die ons vertelde dat 1 tas om de één of andere reden niet in het vliegtuig was beland in Amsterdam. Bij de bagagedesk werden onze gegevens genoteerd en kregen we de mededeling dat de tas de volgende dag zou worden bezorgd.
  Om een lang verhaal kort te maken, hebben we uiteindelijk nog een dag later pas onze tas ontvangen, na vele telefoontjes met de bezorgservice, die buitengewoon niet-concreet waren. De tas die vertraagd was bevatte onder meer onze toilettassen, dus het was maar goed dat we tandpasta en dergelijke van BA hadden... Bij inspectie bleek de tas helemaal overhoop gehaald, maar er zat geen papier van de douane in dat ie geïnspecteerd was, zoals gebruikelijk is. Ondanks dat, leek alles er wel gewoon te zijn.
   
  Nu we zo'n beetje alles hier in Boston hebben wat we van plan waren uit Nederland mee te nemen, blijkt ons huisje met het huidige meubilair toch aan de kleine kant om alles op te slaan. We hebben daarom nog een canvas kast gekocht die in onze bergruimte staat, en ook hebben we nog een bureautje op de kop getikt. We zijn ook begonnen om wat persoonlijke dingen aan de muur te hangen, zoals een tweetal kleden en schilderijen (één van de schilderijen die Danka voor haar promotie had gekregen, en "de voorkant van mijn proefschrift"). Het begint toch een beetje eigen te worden nu.
   
  Oh ja, we hebben nu ook 5Mps internet thuis (via de kabel), en via Craigslist had ik voor 30$ ook nog een draadloze router op de kop getikt. We kunnen nu dus weer vanuit ons huis (misschien zelfs vanaf de porch? dat heb ik nog niet getest) internetten en Skypen!

  Reacties

  Commentaar
  Jouw naam/bijnaam
  Website url
  E-mail
  Je Punt profiel
  Hou mij op de hoogte
  Ik wil op de hoogte gehouden worden
  Dit is een verplicht veld
  Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl