wksmits.punt.nl
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties
  Welkom!
  Na ons huwelijk in Dokkum, de verlate huwelijksreis naar Zuidoost Azië, en onze gezamelijke promotie in Groningen, bevinden wij (Danka en Wiep Klaas) ons momenteel in Somerville, in de Verenigde Staten van Amerika waar we allebei werken aan een universiteit (Northeastern University en MIT).
   
  Via dit blog willen we het thuisfront op de hoogte houden van ons doen en laten.
  Een reactie op onze berichtjes of een e-mail wordt natuurlijk altijd gewaardeerd, ook als we geen tijd zouden hebben om direct persoonlijk te reageren.
   
  Alvast bedankt!
  12 november 2007; Een "relaxed" weekend
  Het afgelopen weekend was er ééntje van relaxen. De eerste werkweek van Danka zat erop, en ik was ook wel eens even toe aan een relatief rustig weekend – dat wil zeggen: met weinig bezigheden buitenshuis. Het doen van de was, en het schoonmaken van het huis valt buiten de definitie van rustig
   
  Op zaterdag is Danka met Ewa wezen shoppen. Ewa is een student aan Boston College, is Poolse van geboorte, maar woont hier al sinds haar elfde. We zijn haar een keer toevalligerwijs tegengekomen in de supermarkt. Ze hebben nu ook eerst boodschappen gaan doen bij de Market Basket. Ewa heeft een auto, dus ze konden flink hamsteren. Na het omhoogslepen van de boodschappen, zijn de dames bij ons thuis blijven koffiedrinken. Daarna ben ik kort naar MIT geweest, terwijl Danka nog met Ewa een tweetal winkels heeft bezocht in de buurt van MIT.

  Na het winkelavontuur van Danka zijn we getweeën naar Haymarket geweest. Het is inmiddels behoorlijk frisser geworden, en dat is te merken in het aantal kraampjes, dat aanzienlijk is afgenomen. Desondanks zijn er nog steeds goedkope aardbeien (2 doosjes voor $1.50), en andere zaken. Omdat we nog niet hadden geluncht zijn we eerst wezen pizza-happen Vaste prik. Met de tassen afgeladen vol zijn we daarna weer naar huis gegaan.
   
  Zondag hebben we een uitgebreide chatsessie met de familie gehad. Annelies was jarig, en daardoor waren een hoop mensen daar op bezoek. Na nummertjes trekken hebben we vrijwel iedereen even voor de webcam gehad, ondanks de soms wat stagnerende verbinding. Het was ook leuk om bijvoorbeeld Adriaan, Birgit en Annika even via de camera te zien – met hen hebben we minder frequent virtueel contact. Annika was helemaal verbouwereerd door de camera volgens mij. Daarnaast hebben we via Skype ook nog met Danka’s moeder gebeld (zelfs ik heb even kort met haar gesproken – telefoon blijft moeilijk voor mij).
   
  Daarnaast is het lekker om in het weekend eens wat meer tijd te hebben om te koken en zo. Toen we laatst bij de Poolse winkel waren hadden we een mix voor een bepaalde soort gebak gekocht (karpatka). Dit weekend heeft Danka die mix ten nutte gemaakt, en ik kan meedelen dat er inmiddels niks meer van de gebak rest.
  Ook had ik het idee opgevat om zrazy te maken; dit zijn een soort mini-rollades met groenten erin gerold. Met de prei van Haymarket, en de worteltjes en augurken van de Marketbasket ben ik dan ook aan de slag gegaan. Het pakte wonderwel uit, en met de kasza (boekweit) die we hier tot nu toe ook alleen in de Poolse winkel hebben gevonden, hadden we zondag een luxe maaltijd.
  Gister was het de beurt aan de Hollandse keuken. We hadden spruiten gekocht, en mijn favoriete manier om die te bereiden is toch nog altijd met appel en spek. Het gebruik van appels en spek schijnt overigens iets typisch Nederlands te zijn – weinig mensen die ik spreek kennen dit. Wij daarentegen gebruiken het bij groenten (zoals spruiten), in stamppot (hete bliksem) en in pannekoeken...

  Reacties

  Commentaar
  Jouw naam/bijnaam
  Website url
  E-mail
  Je Punt profiel
  Hou mij op de hoogte
  Ik wil op de hoogte gehouden worden
  Dit is een verplicht veld
  Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl