wksmits.punt.nl
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties
  Welkom!
  Na ons huwelijk in Dokkum, de verlate huwelijksreis naar Zuidoost Azië, en onze gezamelijke promotie in Groningen, bevinden wij (Danka en Wiep Klaas) ons momenteel in Somerville, in de Verenigde Staten van Amerika waar we allebei werken aan een universiteit (Northeastern University en MIT).
   
  Via dit blog willen we het thuisfront op de hoogte houden van ons doen en laten.
  Een reactie op onze berichtjes of een e-mail wordt natuurlijk altijd gewaardeerd, ook als we geen tijd zouden hebben om direct persoonlijk te reageren.
   
  Alvast bedankt!
  21 december 2007; Fiets opgraven uit de sneeuw
  Jullie hebben ongetwijfeld al meegekregen dat grote delen van de VS ontwricht zijn door winters weer. In Boston en omgeving is deze maand ook al meer sneeuw gevallen dan in het hele voorgaande jaar; in totaal zo'n halve meter (men spreekt hier van 20 inch).
   
  Op de ochtend van de tweede sneeuwstorm een tijdje terug was het mooi winters weer, zoals ik al eerder schreef. Danka en ik waren dan ook gewoon op het fietsje naar het werk gegaan. Op het fietsje teruggaan zat er alleen niet meer in, toen de sneeuw eenmaal was gevallen. Als gevolg daarvan hebben onze fietsen een kleine twee weken ingesneeuwd bij respectievelijk Northeastern University en MIT gestaan...
   
  Onderstaande foto's hebben we gemaakt op onze mobiele telefoons voordat we onze fietsen hebben uitgegraven. Ziet er schattig uit, of niet dan?
   
  Danka's fiets bij Northeastern...
   
  Mijn fiets bij MIT
   
  Omdat het ons toch niet zo'n goed idee leek om de fietsen zo lang bloot te stellen aan weer en wind, besloten we uiteindelijk om ze uit te graven en terug te brengen naar Somerville. In het geval van Danka heeft ze haar fiets eerst met heet water helemaal moeten ontdooien (slot was bevroren, ketting zat vastgevroren met sneeuw aan de kettingkast, en de remkabels waren bevroren) voordat ze de fiets naar MIT kon brengen. Omdat het daarna warmer werd, hoefden we daarna nog slechts mijn fiets uit de sneeuw te graven; ontdooien was niet meer nodig. Het strooizout en de vochtige sneeuw hebben wel hun tol ge-eist/ijsd... ze kunnen nu wel een stevige smeerbeurt gebruiken.
   
  Sneeuwschuiver
   
  Ook rond ons huis was er het nodige graafwerk te doen; onze huisbaas zorgt nu en dan voor iemand die een pad baant door de sneeuw met een snowblower (dat is bij wet verplicht), maar in de tussentijd moet je gewoon zelf met een sneeuwschuiver aan de slag. Ik kon me niet precies herinneren wanneer ik dit voor het laatst had gedaan, maar het was best weer eens leuk! De sneeuw lag zelfs enkele centimeters dik op onze drie-seizoenen veranda (inclusief trap) en om ongelukken te voorkomen (de wasmachine is in de kelder van het huis, om maar wat te noemen) hebben we ook dat maar verwijderd. 
   
  Inmiddels (na de kerst) heeft het een paar dagen geregend en is de meeste sneeuw in Boston en omgeving verdwenen. Er is weer normaal te fietsen, de bushaltes zijn weer toegankelijk, voetpaden zijn niet langer ijsbanen, en gras en struiken zijn niet langer bedekt met een deken van sneeuw. Jammer hoor... maar het schijnt dat er binnenkort weer meer sneeuw komt.

  Reacties

  Commentaar
  Jouw naam/bijnaam
  Website url
  E-mail
  Je Punt profiel
  Hou mij op de hoogte
  Ik wil op de hoogte gehouden worden
  Dit is een verplicht veld
  Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl