wksmits.punt.nl
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties
  Welkom!
  Na ons huwelijk in Dokkum, de verlate huwelijksreis naar Zuidoost Azië, en onze gezamelijke promotie in Groningen, bevinden wij (Danka en Wiep Klaas) ons momenteel in Somerville, in de Verenigde Staten van Amerika waar we allebei werken aan een universiteit (Northeastern University en MIT).
   
  Via dit blog willen we het thuisfront op de hoogte houden van ons doen en laten.
  Een reactie op onze berichtjes of een e-mail wordt natuurlijk altijd gewaardeerd, ook als we geen tijd zouden hebben om direct persoonlijk te reageren.
   
  Alvast bedankt!
  23 december 2007; Atonement
   
  Bioscoop, wat was dat ook alweer? We hebben het de laatste tijd zo druk gehad met werk, European Career Fair, en andere dingen dat dit soort zaken er wel eens wat bij in is geschoten.
   
  Rond de kerstdagen is het op het werk vrijwel uitgestorven; vrijwel iedereen is naar familie of vrienden (hetzij in Amerika of in Europa). Dit jaar is buitengewoon gunstig omdat de kerstdagen na een weekend vielen, en dit ook het geval is voor Nieuwjaar. Veel mensen nemen daarom een extra lange vakantie (voor Amerikaanse begrippen dan) van iets meer dan een week.
   
  Voor ons was het een mooi excuus om weer eens een filmpje te pakken. Samen met Katya, een Russische collega van Danka en tevens lid van het European Career Fair team, zijn we naar de film Atonement geweest.
   
  De film is gebaseerd op het boek van Ian McEwan, en wordt omschreven als een romantisch drama in het midden van de jaren dertig. In mijn optiek een beetje misleidende kwalificatie, omdat het niet de relatie tussen de hoofdpersonen (gespeeld door Keira Knightley en James McAvoy) centraal staat, maar de fantasiewereld van de jongere zus. Het verhaal is niet hetgene wat de film bijzonder maakt; de cinematografie en de muziek wel. Ik vond met name het gebruik van omgevingsgeluiden in de soundtrack erg sterk. De ontknoping van de film kan je verrassen als je het boek niet kent. Ik kan niet beoordelen hoe de film overkomt als je het boek wel hebt gelezen, maar anderszins kan ik de film zeker aanraden.

  Reacties

  Commentaar
  Jouw naam/bijnaam
  Website url
  E-mail
  Je Punt profiel
  Hou mij op de hoogte
  Ik wil op de hoogte gehouden worden
  Dit is een verplicht veld
  Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl