wksmits.punt.nl
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties
  Welkom!
  Na ons huwelijk in Dokkum, de verlate huwelijksreis naar Zuidoost Azië, en onze gezamelijke promotie in Groningen, bevinden wij (Danka en Wiep Klaas) ons momenteel in Somerville, in de Verenigde Staten van Amerika waar we allebei werken aan een universiteit (Northeastern University en MIT).
   
  Via dit blog willen we het thuisfront op de hoogte houden van ons doen en laten.
  Een reactie op onze berichtjes of een e-mail wordt natuurlijk altijd gewaardeerd, ook als we geen tijd zouden hebben om direct persoonlijk te reageren.
   
  Alvast bedankt!
  25 april 2008; Klaar voor vertrek
  Voor eind april en begin mei stond er voor ons een Eurotrip op het programma. Maar voordat we het daarover gaan hebben, even een korte update over wat er in de US van A gaande is.
   
  Danka's werk is in een volgende fase beland. Naast haar labwerk op Northeastern University is ze nu ook vaak te vinden op Harvard Medical School, waar ze gebruik maakt van de high throughput screening faciliteit van het ICCB. In het kort komt het erop neer dat een bibliotheek van meer dan 200.000 chemische verbinding test in een door hen ontworpen experiment. Het onderzoeksvoorstel op grond waarvan dit onderzoek gedaan word was mede door Danka geschreven, en daardoor is het toch ook een beetje haar ding. Hoewel een hoop dingen tijdens de screening geautomatiseerd zijn, is er toch ook input van de wetenschapper nodig, en daarom heeft Danka nu ook een toegangspas tot Harvard. Dit completeert de set van MIT en Northeastern die ze al had; nog eentje, en het is een kwartet!
   
  Danka aan het werk op het ICCB
   
  Verder is in Massachusetts het voorjaar nu in volle gang. Veel bomen bloeien, en overal verschijnt het verse voorjaarsgroen van de bomen en planten. In de suburbs zie je gelukkig ook de voorjaarsbloemen die we dachten te moeten missen; krokussen, narcissen en tulpen. Op een mooie dag, zoals vlak voor ons vertrek naar Europa, contrasteren de kleuren prachtig met de blauwe lucht (zie ook de foto hieronder).
   
  Japanse kers en VW New Beetle :-)
   
  Dan nog kort even een nieuwtje voor de fotografen onder ons; na lang wikken en wegen heb ik een nieuwe digitale spiegelreflex camera aangeschaft: de Sony Alpha 700. Vanwege de kosten heb de aanschaf lang uitgesteld, maar dankzij het internet kwam ik een gerucht tegen dat electronica-keten Bestbuy besloten had om de A700 in de clearance (uitverkoop) te doen. Nadat Danka, die toevallig in de buurt was, gecontroleerd had dat het inderdaad zo was, ben ik op de fiets naar de winkel gegaan en heb de camera gekocht. Afgeprijsd was de camera namelijk bijna de helft van de normale prijs, en met de huidige koers van de dollar (op moment van kopen was 1 euro geloof ik 1,58 $) kon ik dat niet laten lopen.
  We hebben ook nog een kleine camera gekocht, omdat onze andere point-and-shoot zoveel batterijen opat, dat je er bijna een aparte fototas voor nodig had. De nieuwe is de Canon SD850IS, die ik via een aanbieding bij Amazon ook nog mooi op tijd binnen kreeg om mee te nemen op onze trip naar Europa.
   
  De ene nieuwe aankoop
  gefotografeerd met de andere nieuwe aankoop

  Reacties

  Commentaar
  Jouw naam/bijnaam
  Website url
  E-mail
  Je Punt profiel
  Hou mij op de hoogte
  Ik wil op de hoogte gehouden worden
  Dit is een verplicht veld
  Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl