wksmits.punt.nl
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties
  Welkom!
  Na ons huwelijk in Dokkum, de verlate huwelijksreis naar Zuidoost Azië, en onze gezamelijke promotie in Groningen, bevinden wij (Danka en Wiep Klaas) ons momenteel in Somerville, in de Verenigde Staten van Amerika waar we allebei werken aan een universiteit (Northeastern University en MIT).
   
  Via dit blog willen we het thuisfront op de hoogte houden van ons doen en laten.
  Een reactie op onze berichtjes of een e-mail wordt natuurlijk altijd gewaardeerd, ook als we geen tijd zouden hebben om direct persoonlijk te reageren.
   
  Alvast bedankt!
  29-30 mei 2008; Koch retreat
  Eenmaal per jaar is er ook voor mijn groep op MIT een lab-gerelateerd uitje.  In tegenstelling tot Danka's lab retreat is het alleen niet voor een enkele groep, maar voor het hele departement. Omdat het Department of Biology zich in Building 68 (Koch Building) bevindt, wordt het ook wel het Annual Koch Retreat genoemd.
  Cape Cod is een populaire bestemming voor iedereen in New England, en is ook buitengewoon populair voor dit soort dingen, mede omdat er een groot aantal resorts zijn die het aankunnen om te cateren voor grote groepen.
   
  Door BioHQ (Headquarters, de administratieve afdeling van het departement) was er een tweetal bussen geregeld, die om 8 uur 's ochtends van MIT vertrokken. Een kleine twee uur later (enigzins vertraagd door files) kwamen we aan bij Seacrest, het resort waar we zouden verblijven. Het conferentiecentrum lag pal aan het strand en het weer was fantastisch. Omdat we nog in het voorseizoen zitten was het nog niet druk op de Cape.
   
  We begonnen de dag met een aantal presentaties, gevolgd door een prima lunch. De rest van de middag was vrij, en werd door de meeste mensen doorgebracht met strandwandelingen, sporten zoals football en frisbee (voor zover de straffe wind dat toeliet), en een enkeling waagde zich zelfs aan een duik in het toch nog wel koude oceaanwater.
   
  Drie stappen van het hotel naar het strand
   
  In de namiddag werd het uitje vervolgd met meer presentaties, een diner (beneden standaard) en een postersessie. Zo'n retreat is een mooie gelegenheid om uit te vogelen wat iedereen eigenlijk aan het doen is. Ook is het een relaxte manier om kennis te maken met een hoop van de groepsleiders hier. Ik heb onder andere een tijdje gesproken met Jeroen Saeij, een Nederlander die sinds korte tijd een eigen groep heeft in ons departement.
  Na de postersessie was er nog een feest, inclusief DJ en dansvloer. Niet alleen de studenten en postdocs leefden zich daar helemaal uit, ook de faculty (profs) zetten hun beste beentje voor
   
  De volgende ochtend na het ontbijt werden de presentaties vervolgd. Ondanks het feit dat het de avond ervoor behoorlijk laat was geworden voor sommige mensen, was ook de ochtendsessie goed bezocht en van prima kwaliteit.
  Helaas vertrok de bus terug al om twee uur, waardoor er na de lunch nog maar een klein uurtje was om te genieten van het zomerse weer. Omdat de wind was gaan liggen was het nu echt zomer. Nog even pootje baden en bijkleuren, en toen was het alweer tijd om terug naar Boston. 
   

  Reacties

  Robyn op 05-06-2008 16:29
  Presentaties op een labuitje... wat suf!!!
  Maar goed... met de bus naar Cape Cod is dan wel weer wat anders dan in de regen met de fiets naar de HORTUS om daar een Tai Chi workshop te volgen omdat er gewoon geen geld is voor wat anders...
  En die disco vind ik ook een leuk idee.
  Maar we hebben het gezellig gehad dit jaar hoor, was prima geslaagde dag, al zeg ik het zelf. Heeft ook errug leuke foto's opgeleverd :).
   
  Groetjes!
  Robyn
  Commentaar
  Jouw naam/bijnaam
  Website url
  E-mail
  Je Punt profiel
  Hou mij op de hoogte
  Ik wil op de hoogte gehouden worden
  Dit is een verplicht veld
  Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl