wksmits.punt.nl
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties
  Welkom!
  Na ons huwelijk in Dokkum, de verlate huwelijksreis naar Zuidoost Azië, en onze gezamelijke promotie in Groningen, bevinden wij (Danka en Wiep Klaas) ons momenteel in Somerville, in de Verenigde Staten van Amerika waar we allebei werken aan een universiteit (Northeastern University en MIT).
   
  Via dit blog willen we het thuisfront op de hoogte houden van ons doen en laten.
  Een reactie op onze berichtjes of een e-mail wordt natuurlijk altijd gewaardeerd, ook als we geen tijd zouden hebben om direct persoonlijk te reageren.
   
  Alvast bedankt!
  1 augustus 2008; Mamma mia!
  Soms heb je gewoon even een feel good movie nodig. Geen zin in cinematografische hoogstandjes, maar gewoon relaxed een film kijken en bij voorkeur nu en dan even hard lachen.
  Om de maand augustus maar eens goed te beginnen besloten we om Mamma mia! te gaan kijken; de film die gebaseerd is op de Broadway musical, die op zijn/haar beurt weer gebaseerd is op het muzikale repertoire van ABBA.
   
  In het kort komt het verhaal van Mamma mia! op het volgende neer; moeder en dochter wonen op een Grieks eiland waar de moeder een hotel runt; dochter gaat trouwen, vindt in het dagboek van haar moeder drie mogelijke kandidaten die haar vader kunnen zijn, en besluit ze alledrie uit te nodigen. Uiteraard komen alledrie, met de daarbij behorende verwikkelingen. Een flinterdun verhaal, dat eigenlijk alleen fungeert om de ABBA-liedjes van een kapstok te voorzien. Meryl Streep levert een prestatie van formaat als moeder, terwijl de rest van de acteerprestaties niet echt hoogdravend zijn. De film heeft een aantal hilarische momenten (favoriete: de musical scene met de duikers), die het langzame tempo in andere delen snel doen vergeten.    

   

  Oh ja, nu we het toch over "slappe" films hebben; we hebben laatst ook You dont mess with the Zohan gezien. Nu ben ik over het algemeen geen fan van Adam Sandler, maar hij is wel geschikt voor de rol die hij hier speelt. In het kort gaat de film over een Israëlische counterterrorist, die zijn oude leventje vaarwel zegt om in Amerika kapper te worden. Dit is net zo absurd als het klinkt, maar het is wel verfrissend om hier in Amerika ook eens een Middenoosten-verhaal voorgeschoteld te krijgen wat geen drama is. Natuurlijk achterhaald zijn verleden Zohan, en de ontknoping is wel wat vergezocht, maar als loos entertainment is de film wel geslaagd.
   

  Reacties

  Commentaar
  Jouw naam/bijnaam
  Website url
  E-mail
  Je Punt profiel
  Hou mij op de hoogte
  Ik wil op de hoogte gehouden worden
  Dit is een verplicht veld
  Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl