wksmits.punt.nl
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties
  Welkom!
  Na ons huwelijk in Dokkum, de verlate huwelijksreis naar Zuidoost Azië, en onze gezamelijke promotie in Groningen, bevinden wij (Danka en Wiep Klaas) ons momenteel in Somerville, in de Verenigde Staten van Amerika waar we allebei werken aan een universiteit (Northeastern University en MIT).
   
  Via dit blog willen we het thuisfront op de hoogte houden van ons doen en laten.
  Een reactie op onze berichtjes of een e-mail wordt natuurlijk altijd gewaardeerd, ook als we geen tijd zouden hebben om direct persoonlijk te reageren.
   
  Alvast bedankt!
  16 augustus 2008; Winkelwoede voor Alaska
  De knoop is doorgehakt; we hebben besloten dat het tijd is om wat meer van Amerika te zien dan New England. Daarom hebben we vrijdag een ticket geboekt naar Alaska.
   
  Een hoop mensen kijken er raar van op, omdat het niet echt een typische vakantiebestemming is; het is er rond de tijd dat wij gaan vaak regenachtig, en maar een graad of 10-15 Celsius. Er zijn weinig wegen, dus het is ook niet echt makkelijk om van A naar B te komen. Maar aan de andere kant is er de fantastische natuur (bossen, bergen, gletschers en oceaan), wilde dieren (walvissen, orca's, zeehonden, beren, adelaars) en is de relatieve onbekendheid iets dat ons aantrekt. We gaan naar het zuidoosten van Alaska, de zogenaamde Inside Passage. Dit is een conglomeraat van eilanden en schiereilanden dat tegen British Columbia (Canada) aanligt. Tussen de diverse plaatsen varen veerboten vanwege het feit dat er vrijwel geen wegen zijn, met die boten willen we de kleine kustplaatsjes verkennen. De geschiedenis van het gebied is interessant, met invloeden van Russen, Indianen (native Americans) en goudzoekers. We zijn erg benieuwd!
   
  Maar ja, als je de weersomstandigheden in ogenschouw neemt, moet je natuurlijk niet onvoorbereid op weg gaan. Daarom zijn we het afgelopen weekend wezen winkelen; een shopping spree (vrij vertaald zoiets als een winkelwoede), zoals de Amerikanen dat zo mooi noemen. Zaterdag zijn we per commuterrail en lokale bus naar de REI, een buitensportzaak, in Framingham geweest. Uren later, en vele honderden dollars lichter, verlieten we de winkel met de nodige kleding, een nieuwe slaapzak voor Danka, en andere kleinigheden die we nodig hadden (zoals bijvoorbeeld nieuwe telescoop wandelstokken voor mij).
   
  Danka probeert slaapzak uit
   
  In Framingham en het eraan vastgegroeide Natick is een enorm terrein met vele megawinkels. De bussen van de MWRTA (Metro West Regional Transit Authority) rijden rondjes langs alle grote zaken, zodat het één van de weinige met het openbaar vervoer bereikbare plaatsen is om te winkelen.
  De trein naar Framingham gaat alleen niet zo vaak, en de bussen rijden ook niet zo frequent als de T. Toen we uiteindelijk op het station aankwamen, bleek de eerstvolgende trein terug naar Boston pas twee uur later te gaan. Om het meeste van onze tijd te maken, zijn we gaan eten in het pasgeopende steakhouse dat zich in het oude station van Framingham bevindt, en toepasselijk "The Old Train Station" is genaamd. Het was een Braziliaans type grill (dat wil zeggen; buffet met van alles en nog wat, en een gril waar je diverse soorten vlees kunt krijgen). In sommige plaatsen reken je af per gewicht, maar hier was het all you can eat voor $9,95. Een prima deal, en erg vriendelijke mensen; mocht je in de buurt zijn, absoluut een aanrader.
   
  Wachtend op de bus na de inkopen bij de REI in Framingham
   
  De volgende dag zijn we nog langs de REI geweest in Boston, omdat de inventaris per winkel verschilt. We wilden bijvoorbeeld ook nog een rugzak voor Danka zien te vinden, waarin we niet geslaagd waren in Framingham. Dàt lukte ook niet in Boston (de keuze is hier buitengewoon beperkt), maar wel lukte het ons om nog wat andere dingen te kopen. Wederom een paar honderd dollar lichter verlieten we de winkel.
   
  We troosten ons maar met de gedachte dat we een deel van de aankoopprijs aan het einde van het jaar terugkrijgen (de REI is een coop, waarbij je aan het einde van het jaar een percentage van je aankoopbedrag terugkrijgt in de vorm van een coupon) en de relatief gunstige koers van de euro (hoewel nu nog maar 1,48 en niet 1,59 zoals in juli). Daarbij was het dit weekend ook de Massachusetts Tax Holiday, wat inhoudt dat je op aankopen beneden $2500 niet de normale 5% sales tax hoeft te betalen. Dat scheelt dan ook weer een beetje. Het idee erachter is ongetwijfeld om mensen nu in de tijden van de Grote Crisis te stimuleren om tòch dingen te kopen. Nu hadden wij het niet speciaal gepland, maar het kwam wel lekker uit!

  Reacties

  Ineke op 09-10-2008 13:41
  Hoi!
  Zoooo, das even lang geleden he! Maar hoorde al van jullie Alaska trip en kan niet anders zeggen, wat een gaaaaaaf idee zeg!
  Herken uiteraard meteen deCat's Meow slaapzak van Danka,haha. Wat ernstig dat je dergelijke dingendirect herkent als je dat spul een tijdje 'om je heen' hebt gehad. (Prima aankoop toch?)
  Zo, ga nu even verder lezen......
  Commentaar
  Jouw naam/bijnaam
  Website url
  E-mail
  Je Punt profiel
  Hou mij op de hoogte
  Ik wil op de hoogte gehouden worden
  Dit is een verplicht veld
  Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl