wksmits.punt.nl
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties
  Welkom!
  Na ons huwelijk in Dokkum, de verlate huwelijksreis naar Zuidoost Azië, en onze gezamelijke promotie in Groningen, bevinden wij (Danka en Wiep Klaas) ons momenteel in Somerville, in de Verenigde Staten van Amerika waar we allebei werken aan een universiteit (Northeastern University en MIT).
   
  Via dit blog willen we het thuisfront op de hoogte houden van ons doen en laten.
  Een reactie op onze berichtjes of een e-mail wordt natuurlijk altijd gewaardeerd, ook als we geen tijd zouden hebben om direct persoonlijk te reageren.
   
  Alvast bedankt!
  16 november 2008; Alaska revisited
  Het heeft even geduurd, maar op veler verzoek dan eindelijk toch online: meer foto's van onze trip naar Alaska.
   
  We hadden in totaal bijna tweeduizend foto's en vonden dat toch echt teveel om online te zetten. We waren een tijd terug al begonnen om in Picasa foto's te selecteren, maar door een bug in dat programma waren we onze hele selectie kwijtgeraakt.
   
  Tijdens de Tracy Arm excursie
   
  Om degenen die Picasa gebruiken voor hetzelfde euvel te behoeden: dit is wat er mis ging.
  We hadden onze foto's (omdat het nogal veel hardeschijf ruimte inneemt) op een externe harde schijf gezet. Als je deze aankoppelt, kun je gewoon via Picasa foto's merken (ster) en aan albums toevoegen. Wat echter niet duidelijk was, is dat Picasa eens in de zoveel tijd zijn albums automatisch opschoont. Als 'ie een album tegenkomt waarvan de foto's niet langer op de harde schijf staan bijvoorbeeld, wordt het album zonder waarschuwing verwijderd. Toen we dus een tijdje niet aan het werken met het album toe kwamen, had 'ie het dus ook gewoon eruit gegooid...
   
  Eerlijk gezegd snap ik niet waarom a) de albums niet gewoon bewaard blijven totdat de gebruiker ze weggooit en b) als het dan toch automatisch moet, waarom je hier niet een waarschuwing van krijgt.
   
  Er zijn een aantal oplossingen; 1. Houd al je fotos op de harde schijf van je computer (niet erg praktisch) 2. Zorg ervoor dat je geregeld, zo niet altijd, de externe drive aangekoppeld een ingeschakeld hebt als je albums hebt met foto's van die schijf. Er schijnt in theorie een derde mogelijkheid te zijn (albumdefinities handmatig als backup kopiëren) maar ik ben er bij mijn laptop (Windows XP Home) nog niet in geslaagd die files te vinden (*.pal, naar het schijnt).
   
  Hoe dan ook, veel plezier met deze online fotogalerij!

  Reacties

  Commentaar
  Jouw naam/bijnaam
  Website url
  E-mail
  Je Punt profiel
  Hou mij op de hoogte
  Ik wil op de hoogte gehouden worden
  Dit is een verplicht veld
  Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl