wksmits.punt.nl
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties
  Welkom!
  Na ons huwelijk in Dokkum, de verlate huwelijksreis naar Zuidoost Azië, en onze gezamelijke promotie in Groningen, bevinden wij (Danka en Wiep Klaas) ons momenteel in Somerville, in de Verenigde Staten van Amerika waar we allebei werken aan een universiteit (Northeastern University en MIT).
   
  Via dit blog willen we het thuisfront op de hoogte houden van ons doen en laten.
  Een reactie op onze berichtjes of een e-mail wordt natuurlijk altijd gewaardeerd, ook als we geen tijd zouden hebben om direct persoonlijk te reageren.
   
  Alvast bedankt!
  26 oktober 2008; WALL-E
  We hebben het de laatste tijd vaak zo druk dat we er nauwelijks aan toe komen om wat ontspannende dingen te doen, zoals een filmpje pakken.
  Gelukkig is er de LSC (Lecture Series Committee) van MIT, die - anders dan de naam doet vermoeden - film vertoningen organiseert in een collegezaal.
  De vertoonde films zijn een mix van klassieke oudere films en redelijk recente films. Het komt ook wel voor dat er iemand een introductie tot de film komt geven.
   
  De zaal die hiervoor gebruikt wordt is het prototype collegezaal zoals ik met dat had voorgesteld bij MIT; groot, met enorme schoolborden en niet echt comfortabele houten stoeltjes, met de hier gebruikelijke uitklapbare schrijftafeltjes. Het geheel doet ouder aan, en met een beetje fantasie zie je iemand als Feynman één van zijn beroemde Physics Lectures geven.
   
  We waren al een tijdje niet meer naar de bioscoop geweest, en toen we de aankondiging voor de Pixar film WALL-E zagen, waren we dan ook snel overgehaald.
   
  WALL-E is een briljante animatie film over een robotje van het type Waste Allocation Load Lifter Earth-class (vandaar WALL-E). Nadat de aarde vanwege de door het megabedrijf Buy'n'Large gestimuleerde consumptiemaatschappij onleefbaar is geworden, zijn de bewoners op een ruimteschip "geëmigreerd". WALL-E is achtergebleven om de rotzooi op te ruimen. Zo nu en dan wordt er een verkenner teruggestuurd om te kijken of de aarde al weer bewoonbaar is; deze verkenners zijn van het type Extra-terrestrial Vegetation Evaluator (oftewel EVE) en één daarvan is de love interest van WALL-E.
   
  In de hele film komt nauwelijks een gesproken woord voor, en toch boeit de film van begin tot end. Het is super om te zien hoe men er in geslaagd is om sympathie op te wekken voor een robotje.
  Er is natuurlijk de nodige actie en humor; we hadden niet anders verwacht van Pixar, dat ook bijvoorbeeld Toy Story, Finding Nemo, The Incredibles, Cars en andere hits heeft gemaakt. Toch heeft de film voor alle leeftijden wel wat; qua onderliggende thema's worden bijvoorbeeld de individualisering van de samenleving, de consumptiemaatschappij, en het effect van de mens op de natuur tegen het licht gehouden.
   
  Kortom; een hele dikke voldoende voor deze film. Nog niet gezien? Even DVDtje huren!

  Reacties

  op 05-11-2008 20:33
  vandaar die commercie met Wall-E hier in de winkels , zijn dus meer die het leuk vinden!H en M te D
  Commentaar
  Jouw naam/bijnaam
  Website url
  E-mail
  Je Punt profiel
  Hou mij op de hoogte
  Ik wil op de hoogte gehouden worden
  Dit is een verplicht veld
  Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl