wksmits.punt.nl
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties
  Welkom!
  Na ons huwelijk in Dokkum, de verlate huwelijksreis naar Zuidoost Azië, en onze gezamelijke promotie in Groningen, bevinden wij (Danka en Wiep Klaas) ons momenteel in Somerville, in de Verenigde Staten van Amerika waar we allebei werken aan een universiteit (Northeastern University en MIT).
   
  Via dit blog willen we het thuisfront op de hoogte houden van ons doen en laten.
  Een reactie op onze berichtjes of een e-mail wordt natuurlijk altijd gewaardeerd, ook als we geen tijd zouden hebben om direct persoonlijk te reageren.
   
  Alvast bedankt!
  29 december 2009; Pake 90 jaar!
  Na ons bezoek aan Polen zijn we per trein in 1 lange dag doorgegaan naar Nederland. Dankzij een goeie deal van de Duitse spoorwegen waren de kosten vergelijkbaar met een minibus ticket, en hoefden we maar twee keer over te stappen (Berlijn en Amersfoort). In de avond kwamen we dan ook aan in Veenwouden, vanwaar we het laatste stukje met de bus aflegden naar Dokkum.
  Hier was mijn broer Adriaan reeds met de familie aanwezig in het huis van mijn ouders; voor de volgende dag stond namelijk een familie-reunie op het programma.
   
  In 1918 werd namelijk mijn grootvader van mijn moeders kant, pake Klaas Schoorstra, geboren. Wonder boven wonder waren we erin geslaagd om iedereen 90 jaar later op hetzelfde moment in Dokkum bijeen te laten komen, inclusief alle kleinkinderen en achterkleinkinderen die in wat voor vorm dan ook naar Pake Klaas zijn vernoemd (mijzelf incluis).


   
    
  Alle Klazen op een rijtje: v.l.n.r. Klaas-Friso, Klaas, Wiep Klaas, Jelmer-Jan Klaas en Klaas-Jan

  Omdat dit toch wel een tamelijk uniek gebeuren was, werd er daarnaast besloten om een familiefoto te maken (zie hieronder, met dank aan Sape Schoorstra). Het was leuk om iedereen weer eens even bij elkaar te zien: de eerlijkheid gebiedt mij te zeggen dat ik veel mensen al lang niet meer had gezien (ook al kom ik ze nu en dan op Hyves nog wel eens tegen) en ook met de aanhang ben ik niet altijd meer even goed op de hoogte. We zouden het eigenlijk eens vaker moeten doen, dit soort dingen.

   
   


   

  Reacties

  Commentaar
  Jouw naam/bijnaam
  Website url
  E-mail
  Je Punt profiel
  Hou mij op de hoogte
  Ik wil op de hoogte gehouden worden
  Dit is een verplicht veld
  Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl