wksmits.punt.nl
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties
  Welkom!
  Na ons huwelijk in Dokkum, de verlate huwelijksreis naar Zuidoost Azië, en onze gezamelijke promotie in Groningen, bevinden wij (Danka en Wiep Klaas) ons momenteel in Somerville, in de Verenigde Staten van Amerika waar we allebei werken aan een universiteit (Northeastern University en MIT).
   
  Via dit blog willen we het thuisfront op de hoogte houden van ons doen en laten.
  Een reactie op onze berichtjes of een e-mail wordt natuurlijk altijd gewaardeerd, ook als we geen tijd zouden hebben om direct persoonlijk te reageren.
   
  Alvast bedankt!
  30 januari 2009; we zijn zwanger!
  Dit is misschien wel het belangrijkste bericht dat er op dit blog zal verschijnen... in ieder geval voor de komende maanden 

  Net voor de kerstdagen hebben Danka en ik bevestigd gekregen dat we dit jaar, als alles goed gaat, de trotse ouders worden van ons eerste kindje!!!
   
  Het kwam natuurlijk prachtig uit dat we dit tijdens onze kerstvakantie aan onze families konden overbrengen... maar tegelijkertijd was het toen nog erg vroeg.  We wisten zelf nog maar net dat we in verwachting waren... Maar inmiddels zijn we naar Brigham en Women's hospital geweest voor een First look echo en dat maakt het toch een stuk tastbaarder...
   
   
  Hallo wereld!
   
  Het is allemaal best vreemd en spannend, hoor; het is ten slotte voor ons ook de eerste keer, en daarbovenop ben je ook nog eens in een land waar je niet bekend mee bent (tenminste niet met de gang van zaken ten aanzien van een zwangerschap).
   
  Nadat we de thuistest hadden gedaan moesten we voor een dubbelcheck naar MIT medical. We kregen een beetje het idee dat men er vanuitging dat wij wel wisten hoe of wat het zou gaan, maar dat was natuurlijk niet zo. Gelukkig konden we voor onze reis bij een nurse practicioner op bezoek (heet in de het Nederlands geloof ik praktijkondersteuner?). Die stelde ons gerust t.a.v. alle vragen die we inmiddels hadden verzameld, en regelde tevens ons volgende bezoek (na terugkomst uit Europa). Dat bezoek was met een arts (je moet hier voor je bevallig kiezen tussen arts of vroedvrouw; de hele zwangerschap - en ook de bevallig - wordt door één van beiden begeleid, al is het niet noodzakelijkerwijs altijd dezelfde persoon). Zij verraste ons door te vragen of we al een echo hadden gehad (wat natuurlijk niet het geval was). Voor we het wisten had ze een draagbaar apparaat opgehaald, en kregen we in een paar minuten razendsnel ons kindje voor het eerst te zien. 
  Zoals gezegd was de tweede echo (die dan wel weer First Look wordt genoemd) in Brigham en Women's hospital (BWH);  we komen tijdens de zwangerschap overal (de volgende echo is namelijk weer ergens, en de bevalling ook weer). BWH staat bekend als een van de beste ziekenhuizen voor prenatale diagnostiek; ze testten daar ook op een aantal erfelijke afwijkingen en kijken middels de echo of er een aanleg is voor bijvoorbeeld Down syndroom (wist niet dat dat middels echo bepaald kon worden). Men test hier overigens vrij veel in vergelijking tot wat er volgens mij in Nederland wordt getest. 
  De kleine was bij dit bezoek superbeweeglijk, en we hebben al kunnen zien (zie foto hierboven) dat er in ieder geval aan een handje vier vingers en een duim zitten
   
  Vooralsnog gaat het heel goed met Danka: gelukkig geen spoortje zwangerschapsmisselijkheid, alleen wat kramp/duizeligheid/hoofdpijn nu en dan.
   
  We houden jullie natuurlijk op de hoogte van alle ontwikkelingen; ik zal een speciale blog categorie hiervoor maken...

  Reacties

  op 15-02-2009 14:30
  hi Danka en Wiep Klaas,
   
  wat een geweldig nieuws, gefeliciteerd!! wanneer word jullie spruit geboren? In een ander land bevallen is heel erg spannend en inderdaad je weet niet hoe het allemaal geregeld is daar, maar ik zal het ook niet echt weten in nederland moet ik toegeven. Voor Danka was nederland natuurlijk ook buitenland. Ik miste mijn familie en vrienden wel meer in deze speciale periode van je leven, ook de dagen na dat het kindje geboren is. Bij david ging ik naar een borstvoedingsmeeting en ik zie sommigen nu nog met de kinderen en dat heb je toch wel nodig als je een kindje krijgt in het buitenland.
   
  Hier gaat alles goed met de twee jongens, ze waren vorige week ziek en dan is het hard werken hoor. Aldert heeft het druk met werken, maar hij heeft wel zijn draai gevonden geloof ik. Erg leuk hoor dat jullie de verhalen op Hyves en gewoon hier nog steeds bijhouden. ik moet eigenlijk ook weer beginnen met de verhalen voor het thuisfront.
   
  veel liefs van de overkant van het water,
  mathilde en de jongens
  Peter de Vreugd op 15-02-2009 21:11
  He hoi Wiep Klaas en Danka,
   
  Ik zie net dat jullie een kindje verwachten. Leuk nieuws man, van harte gefeliciteerd. Dat moet dan ergens in augustus worden als ik me niet vergis. Da's wel grappig, want wij zijn ook weer zwanger, van de 2e inmiddels, uitgerekend op 6 augustus.
  Verder alles goed aan de andere kant van de plas? Op het werk, met jullie?
   
  gr,
  Peter en Marjan
  Kim op 16-02-2009 09:37
  Hallo Wiep Klaas en Danka
   
  Van harte gefeliciteerd! Wat een mooi nieuws.
  Een spannende periode breekt er dus voor jullie aan, maar waarschijnlijk ook een hele mooie. Ik wens jullie een heel voorspoedige zwangerschap toe en houd jullie blog wel in de gaten. Het is sowieso altijd leuk om even te lezen hoe het jullie vergaat.
   
  Groetjes,
  Kim
  Commentaar
  Jouw naam/bijnaam
  Website url
  E-mail
  Je Punt profiel
  Hou mij op de hoogte
  Ik wil op de hoogte gehouden worden
  Dit is een verplicht veld
  Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl