wksmits.punt.nl
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties
  Welkom!
  Na ons huwelijk in Dokkum, de verlate huwelijksreis naar Zuidoost Azië, en onze gezamelijke promotie in Groningen, bevinden wij (Danka en Wiep Klaas) ons momenteel in Somerville, in de Verenigde Staten van Amerika waar we allebei werken aan een universiteit (Northeastern University en MIT).
   
  Via dit blog willen we het thuisfront op de hoogte houden van ons doen en laten.
  Een reactie op onze berichtjes of een e-mail wordt natuurlijk altijd gewaardeerd, ook als we geen tijd zouden hebben om direct persoonlijk te reageren.
   
  Alvast bedankt!
  7 juni 2009; Up in 3D (en andere films)
  Er zijn in Boston en omgeving een aantal bioscopen waar ze 3D voorstellingen hebben van (met name) animatiefilms.
  Omdat we nog nooit naar een dergelijke film waren geweest, besloten we de release van de nieuwe film van Pixar, UP, aan te grijpen om dat een keer te gaan doen.
   
  Van alle Pixar films tot nu toe (zoals Toy Story, The Incredibles, Finding Nemo, Cars, Wall-E en Monsters) is Up denk ik wel de meest serieuze. Hoewel je bij vlagen zeker hartelijk kunt lachen, zijn de onderliggende themas dit keer niet de makkelijkste: ouder worden, verlies en niet-gerealiseerde dromen. In het kort gaat het verhaal erover hoe een oude man met zijn huis de lucht in gaat (vandaar Up) om naar een tropische bestemming te gaan om een belofte aan zijn inmiddels overleden vrouw in te lossen. Zijn medespelers zijn ondermeer een scout, een sprekende hond, en een in onmin geraakte ontdekkingsreiziger.
  Het 3D effect is wel apart; zonder bril lijkt het beeld onscherp, maar met het brilletje (overigens niet echt comfortabel voor brildragers) zie je het inderdaad meerdimensionaal. Het is een aparte gewaarwording ook om triviale dingen zoals de filmpjes van filmmaatschappij voorafgaand aan de hoofdfilm (die je normaal dus in 2D ziet) nu in 3D te zien. Wel apart overigens dat je een 2D beeld wel gewoon kunt zien ook via een 3D bril...
   
  Om hetzelfde stramien maar even aan te houden wat ik de vorige keer heb gehanteerd, wil ik hieronder ook nog maar even kort de films noemen die ik heb gezien als onderdeel van het in-flight entertainment tijdens de trip naar het BCFevent.
   
  Ik heb een drietal films gekeken: Changeling, Quantum of Solace en Doubt.
  Changeling is een film met Angelina Jolie, geregisseerd door Clint Eastwood. De film vertelt het verhaal van een moeder wier zoontje wordt ontvoerd (en naar later blijkt vermoord).De politie lijkt zich aanvankelijk weinig om haar zaak te bekommeren, maar "vindt" uiteindelijk een jongetje dat men presenteert als haar zoon. Als ze daaraan twijfelt wordt ze opgesloten in een gesticht, totdat ze met de hulp van een vastberaden dominee (John Malkovich, als altijd erg goed) het tegendeel weet te bewijzen. Een degelijke film.
  Quantum of Solace is de nieuwste James Bond film (wederom gespeeld door Daniel Craig), en de eerste film die een direct vervolg is op de voorganger. Maar waar ik de vorige film (Casino Royale) erg sterk vond, is deze film matig op zijn best. Een goeie actiefilm, maar geen James Bond.
  De laatste film uit dit rijtje is Doubt; misschien wel de beste film die ik in een lange tijd heb gezien. Philip Seymour Hoffman speelt in deze film de priester van een katholieke school in de Bronx (New York). in het midden van de jaren zestig. Het hoofd van de school is een non, gespeeld door Meryl Streep, die een ijzeren regime voert. Het plot ontwikkelt zich als een jonge non haar zorgen uit tegenover het schoolhoofd dat de priester wellicht wat teveel aandacht besteedt aan de eerste en enige donkere jongen op de school. Op grond van voorgaande ervaringen besluit het hoofd er alles aan te doen om de priester van de school gestuurd te krijgen, ook al heeft ze geen enkel hard bewijs dat er iets oneerbaars is voorgevallen. De kracht van de film ligt erin dat dit ook daadwerkelijk in het midden wordt gelaten. Misschien mede door het feit dat misbruik door priesters een heet hangijzer is hier in de VS is de film niet erg populair geworden, ook al was hij genomineerd voor 5 oscars. Onterecht, want er wordt een prestatie van formaat geleverd, in mijn ogen!
    
   

  Reacties

  Commentaar
  Jouw naam/bijnaam
  Website url
  E-mail
  Je Punt profiel
  Hou mij op de hoogte
  Ik wil op de hoogte gehouden worden
  Dit is een verplicht veld
  Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl