wksmits.punt.nl
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties
  Welkom!
  Na ons huwelijk in Dokkum, de verlate huwelijksreis naar Zuidoost Azië, en onze gezamelijke promotie in Groningen, bevinden wij (Danka en Wiep Klaas) ons momenteel in Somerville, in de Verenigde Staten van Amerika waar we allebei werken aan een universiteit (Northeastern University en MIT).
   
  Via dit blog willen we het thuisfront op de hoogte houden van ons doen en laten.
  Een reactie op onze berichtjes of een e-mail wordt natuurlijk altijd gewaardeerd, ook als we geen tijd zouden hebben om direct persoonlijk te reageren.
   
  Alvast bedankt!
  30 juni - 7 juli 2009; Conferentie bezoek
  Juli is een drukke tijd voor ons; zoals ik al schreef zijn we druk met de voorbereidingen in en om het huis voor de komst van onze kleine, valt er natuurlijk het nodige te doen op het werk, zijn er diverse activiteiten in en om Boston heen en zijn er diverse conferenties. Dat laatste heeft in sommige gevallen nog een leuke bijkomstigheid: het bezoek van vrienden.
   
  Van 30 juni tot 3 juli vond de conferentie "ASM Prokaryotic Development" plaats in Cambridge. Dit is een microbiologie congres georganiseerd door de American Society for Microbiology (ASM) waaraan mensen vanuit de hele wereld deelnemen (in tegenstelling tot bijvoorbeeld BBM, wat veel localer is). Ook ik had me hiervoor geregistreerd, omdat er veel topmensen uit het veld waren, en ik in dit geval er niet ver voor hoefde te reizen  Er waren ook een heel aantal anderen bij mij uit het lab aanwezig. 
   
   
  WKS, Reindert, Leendert, Imke en Chris op het terras van het Hyatt
   
  Wetenschappelijk gezien was het congres echt super; een intensief programma, maar wel erg de moeite waard. Ik presenteerde er de resultaten van mijn werk middels een poster. De praatjes waren voornamelijk voorbehouden aan professoren, op een enkeling na. Eén van die enkelingen was Chris, een oud-collega van MolGen. Van (oud-)Molgen waren er verder ook nog Akos, Imke, Leendert en Reindert. Een kleine reünie dus  Volstaat te zeggen dat het naast de wetenschap natuurlijk ook erg gezellig was (of niet Leendert? ).
  Buiten de wetenschap en de gezelligheid viel het een beetje tegen qua organisatie; het was behoorlijk duur, de registratie was nodeloos ingewikkeld, en er was bijzonder weinig inbegrepen in de prijs (een welkomstreceptie, lunch, koffie in de pauze en één buffet op de laatste dag waar je twee consumptiebonnetjes kreeg voor drankjes). Er was bijvoorbeeld weinig gelegenheid om te netwerken buiten het vastgestelde programma, en de posters waren eigenlijk maar een middag te zien (als je dus een poster moest presenteren, miste je daardoor de helft van het aantal posters). Maar het was wel in het Hyatt, waardoor we wel een prachtig uitzicht hadden op de skyline van Boston tijdens de recepties.
   
  Na afloop van de meeting bleven Imke, Chris, Leendert en Reindert nog even een dag (of langer) hangen. Daardoor konden ze natuurlijk ook gelijk de festiviteiten op de fourth of july meepikken...
   
   
   
   
   
  Om er een all-American dag van te maken, had ik vantevoren kaartjes geregeld voor de baseball wedstrijd tussen de Boston Red Sox en de Seattle Mariners in Fenway Park. De wedstrijd begon rond het middaguur, en we hebben eerst dan ook nog lekker bij ons op het balkon geluncht. Daarna was het met de bomvolle Green Line naar Kenmore Station; het is altijd weer een aardigheid om te zien hoe drommen in rood-blauw uitgedoste supporters (veel met RedSox shirt of cap) zich naar het stadion begeven. Omdat het zo verschrikkelijk druk was, misten we het volkslied, maar men had nog maar één inning gespeeld toen wij uiteindelijk op onze plaats aankwamen (staanplaatsen ter hoogte van het eerste honk). De Red Sox begonnen goed aan de wedstrijd; gelijk in het begin werd er een two-run homerun geslagen, waardoor ze 2-0 voorkwamen. Helaas waren daarmee ook gelijk al hun punten gespeeld; later kwamen de Mariners langszij, en nog wat later gingen ze er met een punt langs. Toch mocht dat de pret natuurlijk niet drukken; de sfeer in het stadion is altijd uitstekend. Eén van de dingen die me misschien nog wel het meest verbaasd is hoe het gaat als mensen in het stadion eten of drinken kopen. Vanaf hun zitplaats gaat eerst datgene wat ze hebben gekocht via alle andere toeschouwers in de rij naar hen toe. Vervolgens gaat het geld de andere kant op, en tot slot komt het wisselgeld weer terug... zou ik bij een voetbalwedstrijd nog wel eens willen zien! In de zogenaamde 7th inning stretch (halverwege de 7e inning) stond iedereen op om het God bless America en Take me out to the ball game mee te zingen.
   
   
  De catcher (Varitek) had zijn feestelijke pakje aangetrokken voor de gelegenheid (links)
   en David Ortiz ("Big Papi") slaat de bal het veld in 
   
   
  De kunsten van de werpers (pitchers)

   
  Een andere eigenaardigheid is van het baseball is dat men gewoon naar believen komt en gaat. Dat wil zeggen dat men helemaal niet raar opkijkt als je pas halverwege binnenkort, en veel mensen gaan ook tegen het einde van de wedstrijd al weg (in een poging het verkeer te ontlopen dat er naar afloop onvermijdelijk ontstaat).
  Ik moet zeggen dat nu ik hier wat langer zit, ik het baseball wel beter kan waarderen dan toen we de eerste keer naar Fenway kwamen. Drieeneenhalf uur is nog altijd behoorlijk lang om door een wedstrijd geboeid te zijn, maar het was me nu in ieder geval wel duidelijk dat er aan de kant van de Red Sox tijdens deze wedstrijd een aantal tactische fouten gemaakt werden, en dat bepaalde spelers beneden niveau speelden. Maar dat mocht natuurlijk de pret niet drukken; zo vaak kun je in de VS nou ook weer niet een biertje buiten in de zon drinken!
   
   
  De massa verlaat het stadion

  Met de wedstrijd was de dag natuurlijk nog niet afgelopen; na een korte winkel- en terras-stop zijn we naar ons huis gegaan en hebben we onze barbecue afgestoft. Omdat het weer uitstekend was, konden we tot laat in de avond relaxed buiten zitten onder het genot van een burger en een biertje.


  BBQ @ Pleasant Ave
   
  Geen 4th of july is natuurlijk compleet zonder vuurwerk, dus rond een uur of tien hebben we ons naar de oevers van de Charles begeven, waar we net voor het begin van het vuurwerk aankwamen. In een dik half uur werd er weer een spectaculaire vuurwerk show gegeven, waarna Imke en Leendert teruggingen naar het conferentie hotel en Reindert en Chris bij ons overnachtten. Reindert en Imke gingen de dag erna weer terug naar Europa, Chris ging eerst nog even vissen op Cape Cod, en Leendert bleef hangen tot dinsdag. 's Maandags kwam 'ie namelijk eerst nog even een praatje geven op MIT, en zijn we met een aantal mensen nog wezen lunchen. 's Middags en 's avonds hebben we nog even leuk bij kunnen praten, en heeft Leendert ons ook nog geholpen om wat spullen van kant te krijgen voordat de werklui in ons huis kwamen.
   
  Al met al was het weer supergezellig, en wat ons betreft zeker voor herhaling vatbaar!

  Reacties

  Commentaar
  Jouw naam/bijnaam
  Website url
  E-mail
  Je Punt profiel
  Hou mij op de hoogte
  Ik wil op de hoogte gehouden worden
  Dit is een verplicht veld
  Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl