wksmits.punt.nl
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties
  Welkom!
  Na ons huwelijk in Dokkum, de verlate huwelijksreis naar Zuidoost Azië, en onze gezamelijke promotie in Groningen, bevinden wij (Danka en Wiep Klaas) ons momenteel in Somerville, in de Verenigde Staten van Amerika waar we allebei werken aan een universiteit (Northeastern University en MIT).
   
  Via dit blog willen we het thuisfront op de hoogte houden van ons doen en laten.
  Een reactie op onze berichtjes of een e-mail wordt natuurlijk altijd gewaardeerd, ook als we geen tijd zouden hebben om direct persoonlijk te reageren.
   
  Alvast bedankt!
  13 augustus 2009; Kevin's afscheid
  Sinds ik naar Cambridge ben gekomen (eerst om te interviewen, en vervolgens in Alan's lab), nu meer dan twee jaar geleden, is er een aardig verloop geweest in de mensen in het lab; Jenny Auchtung, Melanie Berkmen werd assistant professor aan Suffolk University, Alexi Goranov werd postdoc in het Cancer Center van MIT, Adam Breier is overgestapt op patent-wetgeving en Lyle Simmons is assistant professor geworden aan Michigan State University.
   
  Van de oude garde gaat er binnenkort nog iemand weg: Kevin Griffith. Ik heb met name in het begin veel samen met Kevin gewerkt, omdat ik met een techniek werk die door Kevin is opgezet in het lab (conditional degradation of proteins; d.w.z. dat ik een eiwit in de cel kan afbreken kan maken op een moment dat ik dat wil). Kevin heeft een positie als groepsleider (prof) aangenomen aan de University of Massachusetts in Amherst. Hij blijft dus relatief in de buurt.
  We konden dat natuurlijk niet ongemerkt voorbij laten gaan, en daarom hadden we een uitzwaai-borrel georganiseerd. Afgelopen donderdag was het zover, en hebben we met de diverse labs van onze afdeling (Grossman, Kaiser, Baker, Sauer en Laub) gezellig een biertje gedronken en getoast op de toekomst van Kevin.
   
   
  Kevin en co bekijken de kaart
   
  We hadden natuurlijk ook een aantal kadootjes verzorgd: de twee basis tekstboeken over Bacillus, een set champagneglazen (om alle toekomstige publicaties te kunnen vieren), en een aantal t-shirts van zijn nieuwe werkgever.
  Danka merkte terecht op dat dit eigenlijk omgekeerd is als in Nederland; wij kregen immers een sweater van de RUG bij onze promotie. Onze theorie is dat dat het komt omdat men hier over het algemeen zelf al kleding heeft met de naam of logo van de universiteit (dus voordat men weggaat). De cultuur is hier, net als in Oxford (UK) overigens, veel meer dat men middels kleding laat zien aan welke universiteit (of college in het geval van de UK) men studeert. Nog een shirt geven als men weggaat is dan ook eigenlijk overbodig.
   
  Al met al ben ik nu één van de personen die het langst in het lab is; een wonderlijk idee, omdat ik nog steeds het idee heb dat ik er nog niet zo lang ben. Alleen Bijou, Alan en Cathy zijn er langer - en van deze is Bijou een AIO die binnenkort hoopt te promoveren. Maar er zijn natuurlijk ook mensen bijgekomen: twee AIOs (Kayla en Tracy) en drie postdocs (Carla, Houra en Ana) - en er komen nog steeds nu en dan personen langs voor een interview. Het mooie is dat er nu weer een kritische massa is van mensen die aan hetzelfde onderwerp werken als ik, waardoor het makkelijker is om eens te brainstormen over het onderzoek.
   

  Reacties

  Commentaar
  Jouw naam/bijnaam
  Website url
  E-mail
  Je Punt profiel
  Hou mij op de hoogte
  Ik wil op de hoogte gehouden worden
  Dit is een verplicht veld
  Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl