wksmits.punt.nl
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties
  Welkom!
  Na ons huwelijk in Dokkum, de verlate huwelijksreis naar Zuidoost Azië, en onze gezamelijke promotie in Groningen, bevinden wij (Danka en Wiep Klaas) ons momenteel in Somerville, in de Verenigde Staten van Amerika waar we allebei werken aan een universiteit (Northeastern University en MIT).
   
  Via dit blog willen we het thuisfront op de hoogte houden van ons doen en laten.
  Een reactie op onze berichtjes of een e-mail wordt natuurlijk altijd gewaardeerd, ook als we geen tijd zouden hebben om direct persoonlijk te reageren.
   
  Alvast bedankt!
  24-26 juli 2009; Sonja op bezoek
  Van 26 tot 31 juli vond in het Waterville Valley resort in New Hampshire de Gordon Research Conference "Archaea: Ecology, Metabolism and Molecular Biology" plaats. Eén van de aanwezigen daar was Sonja, een oud-collega en vriendin van Danka, die tegenwoordig haar eigen groep heeft aan het Max Planck Insitute for Terrestrial Microbiology in Marburg.
   
  Voorafgaand aan de conferentie kwam ze een paar dagen bij ons op bezoek; Danka heeft haar vrijdagavond opgepikt van het vliegveld, waarnaar we bij ons thuis gezellig hebben bijgepraat.
   
  Zaterdag zijn we op pad geweest om haar Harvard en MIT te laten zien. We zijn te voet bij ons thuis vandaan naar Harvard gelopen, waar we de Biological Laboratories, Memorial Hall en Harvard Yard hebben bekeken.
   
  Na een shop-stop bij één van onze favoriete buitensport winkels, Eastern Mountain Sport, hebben we een sandwich gekocht bij een andere locale favoriet: Cardullo's. Dit is een klassieke deli, waar je niet alleen verse waar kunt kopen, maar ook allerlei houdbare delicatessen. Het is tevens één van de weinige plaatsen in Boston en omgeving waar je Nederlandse snoep en broodbeleg (tegen veel dollars) kunt kopen. De winkel is daarnaast bekend vanwege de grote TV in te etalage die alle wedstrijden van de Red Sox toont. Eerder dit jaar is de charismatische eigenaresse (die oorspronkelijk een eigenaar was) Frances Cardullo overleden. Nadat we ook nog een kop koffie hadden gekocht (bij Peet's natuurlijk), zijn we naar het John F. Kennedy park gegaan. Dit park ligt tussen de Harvard Kenndy School of Government en de Charles River in. Na de lunch hebben we van de gelegenheid gebruik gemaakt om Sonja wat foto's van ons tweeën te laten maken.
   
   
  Buikfotos
   
    
   
  Daarna zijn we naar de bushalte van de No. 1 bus gelopen, die ons van Harvard naar de hoofdingang van MIT bracht. Daarvandaan hebben we een tour van de campus, inclusief mijn lab en het Stata Center gedaan.
   
    
  Sonja in Kilian Court, MIT (koepel wordt gerenoveerd)
   
  Om de dag af te sluiten hebben we van MIT de gratis shuttle naar de Cambridgeside Galleria genomen, zodat Sonja haar shopping spree kon voortzetten. Wij hebben natuurlijk ook van de gelegenheid gebruik gemaakt om nog even te winkelen voor zwangerschaps- en baby spulletjes.
   
   
  Sonja en Danka aan de oever van de Charles River
   
  Na al dat lopen hadden we geen zin meer om te koken, en hebben we lekker Thais gegeten van één van onze favoriete locale restaurantjes: Sweet Ginger
   
  De volgende dag hebben we Sonja, na een relaxt ontbijtje op ons balkon, uitgezwaaid toen ze met de taxi op weg ging naar het vliegveld om naar de conferentie te gaan.
   

  Reacties

  Commentaar
  Jouw naam/bijnaam
  Website url
  E-mail
  Je Punt profiel
  Hou mij op de hoogte
  Ik wil op de hoogte gehouden worden
  Dit is een verplicht veld
  Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl