wksmits.punt.nl
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties
  Welkom!
  Na ons huwelijk in Dokkum, de verlate huwelijksreis naar Zuidoost Azië, en onze gezamelijke promotie in Groningen, bevinden wij (Danka en Wiep Klaas) ons momenteel in Somerville, in de Verenigde Staten van Amerika waar we allebei werken aan een universiteit (Northeastern University en MIT).
   
  Via dit blog willen we het thuisfront op de hoogte houden van ons doen en laten.
  Een reactie op onze berichtjes of een e-mail wordt natuurlijk altijd gewaardeerd, ook als we geen tijd zouden hebben om direct persoonlijk te reageren.
   
  Alvast bedankt!
  3 september 2009; Amelia thuis
  Na een reguliere bevalling mag je hier (uitgaand van de meest voorkomende verzekering) tot twee dagen lang in het ziekenhuis blijven. Als je eerder wegwilt, mag dit over het algemeen ook. Na een keizersnee is deze periode langer, zoals ik al eerder schreef, omdat het herstel daarvan gecompliceerder is. Op drie september was voor ons de dag gekomen waarop we naar huis mochten.
   
   
  Danka met Janna Stephan, één van de vroedvrouwen van MIT Medical
   
   
  Laatste check door de zuster
   
  Voordat het zover was, kregen we eerst nog allerlei informatie en papieren, onder andere over doktersbezoek, voeding, herstel na de bevalling, en - heel belangrijk - allerlei support groepen. Nadat voor de laatste keer in het ziekenhuis alle vitals (bloeddruk, hartslag etc) van Amelia en Danka waren opgenomen, werden de pols- en enkelbandjes doorgeknipt, hebben we uitgevogeld hoe we Amelia in het van een collega van Danka geleende autostoeltje moesten krijgen (zonder Amerikaans autostoeltje mag je het ziekenhuis niet uit), en zijn we naar de begane grond gegaan. Hier heb ik een taxi gebeld, die ons vervolgens netjes naar huis heeft gebracht.
   
   
  Afscheid van het Bain Birthing Center, Mount Auburn Hospital
   
   
  Voor de ingang van het ziekenhuis
   
  En dan ben je thuis... het komt eerst wat onwezenlijk aan, maar tegelijk is het wel erg lekker om weer op jezelf te kunnen zijn. Natuurlijk gaat het wel gepaard met de nodige zorgen, omdat je nu geen permanente ondersteuning meer hebt. 
   
  Ik had een door heit en mem opgestuurde "Hoera, het is een meisje" raamslinger opgehangen, en we hebben de bloemen uit het ziekenhuis meegenomen. Daarnaast was al het babyspul natuurlijk al in gereedheid gebracht voordat we naar het ziekenhuis konden; en nu is de tijd gekomen om te kijken wat we allemaal nog in huis moeten halen, wat echt nuttig blijkt te zijn van de spullen die we al hebben, en of we alles een beetje efficient hebben ingericht in ons éénkamer appartement.
   
   
  Thuis in de kinderwagen, met Iejoor die ze van Melissa heeft gekregen

  Reacties

  Robyn op 30-09-2009 09:52
  Wow wat spannend allemaal! Heerlijk om gewoon weer thuis te zijn, maar ongetwijfeld voelt het helemaal anders nu met de kleine Amelia erbij! Maar zo te zien vindt ze het allemaal prima en ligt ze er vredig bij. Heel veel succes en plezier en voor Danka met het herstel.
   
  Liefs
  Robyn
  Commentaar
  Jouw naam/bijnaam
  Website url
  E-mail
  Je Punt profiel
  Hou mij op de hoogte
  Ik wil op de hoogte gehouden worden
  Dit is een verplicht veld
  Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl