wksmits.punt.nl
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties
  Welkom!
  Na ons huwelijk in Dokkum, de verlate huwelijksreis naar Zuidoost Azië, en onze gezamelijke promotie in Groningen, bevinden wij (Danka en Wiep Klaas) ons momenteel in Somerville, in de Verenigde Staten van Amerika waar we allebei werken aan een universiteit (Northeastern University en MIT).
   
  Via dit blog willen we het thuisfront op de hoogte houden van ons doen en laten.
  Een reactie op onze berichtjes of een e-mail wordt natuurlijk altijd gewaardeerd, ook als we geen tijd zouden hebben om direct persoonlijk te reageren.
   
  Alvast bedankt!
  10 oktober 2009; Honkfest
  Van 9-11 oktober was het tijd voor Honkfest, het jaarlijkse festival voor de activistische straatmuzikanten. Het was de vierde keer dat het festival werd georganiseerd. Het heeft altijd plaats rond deze tijd van het jaar, en focust met name op het gebied rond Davis Sq (al waren er dit jaar ook satelliet evenementen).


  Onderweg naar Davis Sq
   
  Om de hoeveelheid wandelen wat in te korten zijn we eerst een stukje met de bus gegaan, waarna we het Somerville Community Path op zijn gegaan. Dit is een fiets/voetpad, dat verderop aansluit op de Minute Man Bikeway, wat we al eens hebben gefietst.
   
  De bands voor Honkfest komen van over de hele wereld, en hebben gemeen dat ze over het algemeen meelopen in protestmarsen, en maatschappijkritische muziek maken.
   

   Straatmuziek

  Het publiek rond Davis Sq is normaal gesproken al behoorlijk gemêleerd; sommigen zouden zelfs zeggen: alternatief. Maar een festival als dit trekt publiek uit de wijde omgeving, waardoor je nu alles (van jong tot oud, jup to alto, vrijgezel tot familie) tegen kon komen. Omdat ze slaperig was, vond Amelia de muziek soms wat aan de luide kant, maar ik geloof dat ze op zich de marsmuziek wel kon waarderen


  Danka en Amelia genieten van de atmosfeer


  Tot slot wil ik nog even een plaatje met jullie delen wat niet direct met Honkfest te maken heeft. 's Weekends hebben we namelijk geregeld per Skype contact met het thuisfront: soms als een telefoongesprek, maar dikwijls ook via de webcam. Op die manier kan iedereen toch ook even meegenieten van Amelia. Zij lijkt het wel leuk te vinden: ze kijkt soms heel intensief naar het beeldscherm (al weet ik niet hoeveel ze nu echt ervan meekrijgt), maar is met name geintrigeerd door de geluiden die uit de speaker komen.
  Nu Annelies en mijn ouders hier kortbij op bezoek zijn geweest, menen we zelfs herkenning op haar gezichtje te zien als ze hen hoort. En onderstaande foto is gemaakt toen ze net breeduit lachte naar de personen aan de overkant van de oceaan. Geweldig toch?


  De moderne baby

  Reacties

  Commentaar
  Jouw naam/bijnaam
  Website url
  E-mail
  Je Punt profiel
  Hou mij op de hoogte
  Ik wil op de hoogte gehouden worden
  Dit is een verplicht veld
  Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl