wksmits.punt.nl
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties
  Welkom!
  Na ons huwelijk in Dokkum, de verlate huwelijksreis naar Zuidoost Azië, en onze gezamelijke promotie in Groningen, bevinden wij (Danka en Wiep Klaas) ons momenteel in Somerville, in de Verenigde Staten van Amerika waar we allebei werken aan een universiteit (Northeastern University en MIT).
   
  Via dit blog willen we het thuisfront op de hoogte houden van ons doen en laten.
  Een reactie op onze berichtjes of een e-mail wordt natuurlijk altijd gewaardeerd, ook als we geen tijd zouden hebben om direct persoonlijk te reageren.
   
  Alvast bedankt!
  11-18 september 2009; kraamzorg uit NL
  Voor de bevalling hadden we het plan opgevat om na een week of vier familie te ontvangen; op die manier zouden we eerst zelf wat aan onze nieuwe situatie kunnen wennen, zouden Amelia & Danka wellicht iets mobieler zijn enzovoorts. Nou ja, omdat Amelia "vergeten was geboren te worden" (zoals Annelies het zo mooi noemde) op de uitgerekende datum, viel dat enigzins in het water. Maar achteraf bekeken was het misschien helemaal niet zo slecht dat iedereen na twee weken al op de stoep stond.
   
  Op 11 september (ja, inderdaad) heb ik heit en mem (mijn ouders dus) en Annelies (mijn zus) opgehaald van  het vliegveld. Omdat het een nogal turbulente vlucht was hebben we eerst even buiten zitten bijkomen, voordat we de taxi naar huis hebben gepakt.


  Even bijkomen (foto van Annelies)

  Bij ons thuis was het alsof Sinterklaas vroeg was dit jaar; er was meer dan een complete koffer vol met kadootjes van deze en gene uit Nederland (bedankt!) en natuurlijk de dingen die wij per verlanglijstje vooraf hadden doorgegeven. Omdat het misschien wel grappig is voor mensen om te weten wat dat dan wel zoal is: ondermeer Senseo pads (die duur zijn), chocoladevlokken, roze muisjes, diverse soorten koeken (gevulde koeken, macronen, stroopwafels etc), zilvervliesrijst, papieren zakdoekjes (waar je niet gelijk doorheen blaast), broodmix, snoep (pepermunt en drop), fruitstroop en stroop, boemboe, notenmix van de markt, Omo, Zendium en natuurlijk KAAS!

  Danka bij de koffer van Sinterklaas :-)
   
  Daarnaast was Amelia natuurlijk niet vergeten: zo waren er voor haar diverse kleren, oranje klompjes, leesboeken (Jip & Janneke, Oei ik groei), muziek (Annie M.G. Schmidt), een heel pakket aan Zwitsal producten etc. etc. Om een oude traditie in ere te herstellen hadden mijn ouders zelfs kandeel meegenomen.
  Daarnaast was er natuurlijk het pièce de résistance: het hemeltje wat mem voor Amelia's ledikantje had gemaakt van de stof die we samen in Dokkum hadden uitgezocht bij ons laatste bezoek aldaar. Dat maakt toch gelijk een heel andere sfeer!
   
   
  Alle kado's uitgestald (foto Annelies)
   
   
  Hemeltje voor ons ledikantje, door mem gemaakt
   
  De eerste week logeerde Annelies bij ons thuis; heit en mem verbleven bij Phil & Karen Woodbury, die een soort bed & breakfast aan huis hebben. Erg sympathieke mensen, en qua locatie perfect gelegen voor ons (Davis Sq is namelijk zowel te voet als met het openbaar vervoer makkelijk te bereiken bij ons vandaan, en andersom natuurlijk).
  Zoals iedereen (tenminste die personen met kinderen) wel zal begrijpen was alle hulp die we kregen van mijn ouders en Annelies natuurlijk superwelkom. Als kersverse ouders ben je natuurlijk altijd overbezorgd, en vol vragen over de kleinste dingen. En daarnaast waren de extra paren handen voor de was, afwas en schoonmaak natuurlijk fantastisch. In die zin was deze hele periode voor ons, ondanks dat bezoek onvermijdelijk ook drukte met zich meebrengt, wel eentje waarin we een beetje tot rust konden komen.

   
  Amelias kleertjes en knuffels aan de waslijn (foto van Annelies)

  Hier in Amerika is het advies om kinderen niet in bad te doen, totdat het stompje van de navelstreng eraf gevallen is. In die paar weken kan je de baby uiteraard wel gewoon wassen. Daardoor was het ook zo dat we Amelia nog niet in bad hadden gehad, en als first time parent is dat natuurlijk wel zoiets waar je tegenaan kan hikken. Maar met de hulp van Annelies, en het meegenomen Zwitsal arsenaal, werd die horde ook tijdens de eerste week van hun bezoek genomen.


  De eerste keer in bad
   
  Overigens was één van de conclusies hiervan wel dat we een groter bad nodig hebben om comfortabel te kunnen badderen; het badje wat we in huis hadden bleek niet berekend op babies van Amelia's lengte
   

  En Amelia vond het allemaal wel best!
   
  Voor Amelia betekende het bezoek natuurlijk ook een hoop nieuwe indrukken: nieuwe mensen, nieuwe speeltjes, nieuwe geluidjes. We hebben ons erover verbaasd hoe intens ze zich kan bezighouden met 1 bepaald persoon of speeltje, soms wel een bijna een half uur achter elkaar. Daarna moet ze natuurlijk wel even bijkomen.

   
  Speeltjes met hoog contrast zijn favoriet
   
  Daarnaast zijn we er natuurlijk ook geregeld op uit geweest; met name wandelend met de kinderwagen, bijvoorbeeld naar de winkel, naar Harvard, of zomaar een blokje om.
   
   
  Somerville gang
   
  Eén van de bezoekjes was aan MIT, waar we mijn lab (althans de aanwezige personen) hebben getrakteerd op beschuit met de uit Nederland geïmporteerde muisjes. 
   
   
  V.l.n.r. Danka, Alan, Ana, ik en Houra (in de tearoom van het lab)
   
  Na een week zat het er voor Annelies helaas al weer op; we hebben haar de 18e naar het vliegveld teruggebracht, na een dagtrip waarover ik hierna nog even speciaal zal vertellen.  Hierbij nogmaals een hartgrondig "bedankt"; we hebben erg veel aan die week samen gehad!

  Reacties

  Commentaar
  Jouw naam/bijnaam
  Website url
  E-mail
  Je Punt profiel
  Hou mij op de hoogte
  Ik wil op de hoogte gehouden worden
  Dit is een verplicht veld
  Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl