wksmits.punt.nl
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties
  Welkom!
  Na ons huwelijk in Dokkum, de verlate huwelijksreis naar Zuidoost Azië, en onze gezamelijke promotie in Groningen, bevinden wij (Danka en Wiep Klaas) ons momenteel in Somerville, in de Verenigde Staten van Amerika waar we allebei werken aan een universiteit (Northeastern University en MIT).
   
  Via dit blog willen we het thuisfront op de hoogte houden van ons doen en laten.
  Een reactie op onze berichtjes of een e-mail wordt natuurlijk altijd gewaardeerd, ook als we geen tijd zouden hebben om direct persoonlijk te reageren.
   
  Alvast bedankt!
  17 oktober 2009; Head of the Charles
  In de herfst is het altijd tijd voor de jaarlijkse roeiwedstrijd op de Charles, de Head of the Charles Regatta. Teams van over de hele wereld komen naar Cambridge,om het in een onvoorspelbare wedstrijd tegen elkaar op te namen. De onvoorspelbaarheid komt doordat het een bochtige rivier is, en je in oktober zowel ingesneeuwd kan raken als zonverbrand (en alles wat daar tussenin zit).
   
  Dit jaar was er regen en storm voorspeld, en we waren dan in eerste instantie ook niet van plan om de elementen te gaan trotseren. Maar zaterdag ochtend scheen het zonnetje, en hoewel het best fris was leek het ons toch leuk om deze voor ons laatste regatta als locals bij te gaan wonen. We hebben Amelia warm ingepakt (zie foto) en zijn op weg gegaan naar Harvard, waar je het beste zicht op de race hebt.
   
   
  Amelia heeft het naar haar zin!
   
  Harvard Yard is helemaal in herfst-sfeer. Niet alleen begonnen de bomen al te verkleuren, maar dit jaar hebben ze ook zitjes gemaakt. Overal op het grasveld staan stoeltjes en tafeltjes (keurig verankerd in het grasveld met een staalkabel), in verschillende herfst-tinten. Het geeft de campus een hele gezellige aanblik.
   
   
  Cowgirl Danka (met hoed uit Texas) in de Yard
   
  Nadat ik bijna een half uur in de rij had gestaan om een bakje meeneem-koffie te bemachtigen bij Peet's, zijn we doorgelopen naar de rivier. De kleur begint pas net in de bomen te komen hier; alleen de vroege "verkleurders" tonen al de rood/oranje/gele pracht. Maar toch voegt het wel iets toe aan de atmosfeer van het evenement.
   
   
  Roeiers in een race
   
  Het is natuurlijk bijna onvermijdelijk dat je bij zo'n evenement bekenden tegenkomt, en inderdaad liepen we een aantal vrienden tegen het lijf. We hebben dan ook en tijdje op strategische plekken (zodat we tegelijk nog wat meekregen van de race) staan praten. 
   
  Hierna volgen een paar impressie foto's van de race; zoals jullie kunnen zien werd het gaandeweg de dag donkerder, en liet het zonnetje zich steeds minder vaak zien...
   
   
   
   
   
   
   
   
  Impressies van de 2009 Head of the Charles
   
  Het tegenkomen van bekenden heeft ook de plezante bijkomstigheid dat we eens met zijn allen (als gezin) op de foto komen - ook al zie je Amelia niet, omdat die verstopt zit in de kinderwagen.
   
    
  Wandelend langs de Charles, met de regatta op de achtergrond
   
  Overigens: de weersvoorspelling, en het bijbehorende weeralarm (ze zijn hier gek op weeralarms als het stormachtig lijkt), waren niet helemaal uit de lucht gegrepen. De volgende dag, waarop ook geroeid werd, was het verschrikkelijk weer. Het waaide hard, regende dat het goot, en later op de dag hadden we zelfs de eerste sneeuw van het jaar (grote vlokken, maar het bleef niet liggen omdat de ondergrond nog te warm was). We hadden erg medelijden met de arme roeiers die op zondag nog hun wedstrijd moesten roeien...
   

  Reacties

  Commentaar
  Jouw naam/bijnaam
  Website url
  E-mail
  Je Punt profiel
  Hou mij op de hoogte
  Ik wil op de hoogte gehouden worden
  Dit is een verplicht veld
  Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl