wksmits.punt.nl
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties
  Welkom!
  Na ons huwelijk in Dokkum, de verlate huwelijksreis naar Zuidoost Azië, en onze gezamelijke promotie in Groningen, bevinden wij (Danka en Wiep Klaas) ons momenteel in Somerville, in de Verenigde Staten van Amerika waar we allebei werken aan een universiteit (Northeastern University en MIT).
   
  Via dit blog willen we het thuisfront op de hoogte houden van ons doen en laten.
  Een reactie op onze berichtjes of een e-mail wordt natuurlijk altijd gewaardeerd, ook als we geen tijd zouden hebben om direct persoonlijk te reageren.
   
  Alvast bedankt!
  4-10 september 2009; de eerste week thuis
  Zoals jullie aan de theoretische datum en de daadwerkelijke datum van deze post kunnen zien, vliegt de tijd! Dat is ongetwijfeld iets wat iedere nieuwe ouder zal zeggen, maar het is echt onvoorstelbaar hoe de tijd je tussen de vingers doorglipt, in de eerste weken na de bevalling. Het is moeilijk om precies te zeggen waar de tijd nu in gaat zitten, maar voordat je het weet is er weer een dag om, en rijgen de dagen zich aaneen tot weken.
   
  Omdat het nu toch wel erg lang geleden was dat ik hier op het blog wat van ons heb laten horen heb ik besloten om de achterstand te proberen weg te werken. Het zal misschien wat minder uitgebreid (meer een fotoverslag) worden, maar op die manier kan ik jullie in ieder geval wat recente fotos laten zien en vertellen wat er zoal gebeurd is.
   
  Naast het feit dat de tijd zo snel gaat, is het ook een periode van firsts, zoals ze dat hier in de VS noemen; dingen die je voor het eerst doet. Zo was er onder meer onze eerste wandeling met Amelia in de buurt van ons huis, de eerste keer borstvoeden met de Boppy pillow (een hoefijzer-vormig kussen), de eerste keer koffie in een cafeetje in de buurt, en de eerste wandeling langs de Charles rivier, bij MIT.
   
   
  Danka in Prospect Hill park tijdens de eerste wandeling
   
  Tijdens onze eerste wandeling kregen we ook een telefoontje van Bogusia, die via Danka's moeder en peetouders (haar ouders) had gehoord van onze gezinsuitbreiding. We voelen ons nu en dan wel schuldig dat we niet iedereen nog op de hoogte hebben gebracht; zo hebben we bijvoorbeeld nog altijd geen geboortekaartjes gestuurd (omdat we onze eigen willen maken, en zoals gezegd, de tijd ons door de vingers glipt). 
   
   
  Lekker bijkomen op de Boppy
   
  Al met al waren we tijdens en na de bevalling al een poos niet meer wezen wandelen; niet dat het nou iets is wat we dagelijks deden, maar we vonden het toch wel leuk om nu en dan ergens naar toe te gaan en als het weer het toeliet lekker buiten een bakje koffie te drinken. Vanwege Danka's herstel van de operatie konden we niet gelijk een heel eind weg, maar gelukkig zit halverwege tussen Union Sq en Harvard Sq The Biscuit, dat naast een bakkerij ook een terrasje heeft waar je koffie kunt krijgen.
   
   
  Lekker aan de latte
   
  We hebben al meerdere keren tegen elkaar gezegd, dat één van de mooiste plekjes om in Boston te wandelen is 's middags langs de Charles aan de kant van MIT. Je hebt dan een prachtig gezicht op de skyline van Boston, en het dak van het State House blinkt in de middagzon.  Het is een soort van promenade en onze kinderwagen (uit Nederlands) met bijbehorende oranje parasolletje trekt altijd veel bekijks. Om de één of andere reden zijn a) kinderwagens hier zeldzaam (onderstel met autostoeltje is de standaard) en b) parasolletjes nergens te bekennen. Onze combo is staat dus garant voor gespreksstof en commentaar van voorbijgangers!
   
   
   

  Reacties

  Commentaar
  Jouw naam/bijnaam
  Website url
  E-mail
  Je Punt profiel
  Hou mij op de hoogte
  Ik wil op de hoogte gehouden worden
  Dit is een verplicht veld
  Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl