wksmits.punt.nl
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties
  Welkom!
  Na ons huwelijk in Dokkum, de verlate huwelijksreis naar Zuidoost Azië, en onze gezamelijke promotie in Groningen, bevinden wij (Danka en Wiep Klaas) ons momenteel in Somerville, in de Verenigde Staten van Amerika waar we allebei werken aan een universiteit (Northeastern University en MIT).
   
  Via dit blog willen we het thuisfront op de hoogte houden van ons doen en laten.
  Een reactie op onze berichtjes of een e-mail wordt natuurlijk altijd gewaardeerd, ook als we geen tijd zouden hebben om direct persoonlijk te reageren.
   
  Alvast bedankt!
  4 oktober 2009; Wachusett Mountain
  Het doel van deze tweede trip was om iets mee te krijgen van het seizoen waar New England beroemd om is: de herfst. Vanwege de grote hoeveelheid kleurige loofbomen is de herfst hier vrijwel net zo belangrijk als toeristisch seizoen als de zomer. Na een relatief regenachtige zomer, met enkele warme perioden, zijn de verwachtingen voor de herfstkleuren dit jaar hooggespannen. De eerst week van oktober is weliswaar nog aan de vroege kant, maar desalniettemin levert het al wel mooie plaatjes op.
   
  Omdat we naar het westen zouden gaan, en gezien onze ervaringen met Enterprise de vorige keer, besloten we dit maal onze auto te huren bij Hertz, in Harvard Sq. Onze reservering was vanaf 10u, dus heit en ik gingen lekker op tijd met de bus die kant op. Het was hartstikke druk, maar toen we eindelijk aan de beurt waren bleek dat we de auto niet mee konden krijgen zonder een creditcard van de beoogde bestuurder. En die lag dus thuis. Het blijkt dus dat je niet zonder de creditcard van de bestuurder een auto kunt huren, ook al kan de betaling later zonder problemen van een ander account. Er zat voor ons dan ook niks anders op dan om naar huis te bellen en mem te vragen met de kaart onze kant op te komen.
   
  Als gevolg van dit akkefietje raakten we iets later op weg, maar gelukkig zat het verkeer mee en waren we snel op weg naar Framingham. Daar hebben we de eerste stop gemaakt; er zit namelijk een Recreational Equipment Inc (REI), waar we ook voor onze reis naar Alaska zijn wezen shoppen. Dit filiaal heeft een veel bredere keus dan de winkel in Boston, en aangezien zowel Danka als ik toe was aan nieuwe schoenen hebben we van de gelegenheid gebruik gemaakt.
  Na een geslaagde winkelsessie (voor mij dan), hebben we op de parkeerplaats van de REI even een broodje gegeten, alvorens weer op weg te gaan.
   
  Onderweg viel het ons al op dat ondanks dat we nog een paar weken peak foliage (de mooiste kleuren) in Massachusetts waren, dat er toch al wel heel wat te zien was. We hadden vantevoren met behulp van tips op internet een route uitgezet, die niet te lang was en toch mooi om te zien. Ik had nog snel even een kaart van het gebied gekocht bij de Coop, en daardoor kon ik al kaartlezend ons probleemloos via de niet altijd even goed bewegwijzerde wegen leiden.
   

  Voor het geval je niet weet waar je bent...
   
  Onze eerste langere stop was net voor het verste punt van onze route: bij het Wachusett Reservoir.  Dit is een van de vele waterbekkens in het gebied, die van belang zijn voor de drinkwatervoorziening (bijna alle grote meren hier in het gebied zijn waterbekkens). We reden om het meer heen, om vervolgens aan de noordzijde een stukje over de dijk te wandelen.
   
   
  Bij onze stopplaats aan het Wachusetts Reservoir
   
  Daarna zijn we doorgereden naar Wachusett Mountain; dit is 's winters vooral bekend als ski-gebied, maar zomers kan je er ook prima wandelen - het is tenslotte geleden in het Wachusett Mountain State Reservation. We waren van plan om daar ergens de gaan wandelen, maar dat bleek zonder kaart en alles nog niet mee te vallen. Uiteindelijk hebben we een "toeristische route" gereden met de auto (d.w.z. totdat we niet verder meer konden en dan terug), en zijn we op advies van een parkeerwachter naar de top gereden. Daar ligt niet alleen een ski-station, maar ook een zendmast van het leger.
   
   
  Zicht vanaf een uitzichtpunt onder de top
   
  Omdat het al tegen de namiddag begon te lopen, en Wachusett Mountain zo'n beetje op het verste punt van onze route lag, zijn we daarna snel weer in de auto gestopt en op weg gegaan via Rt. 2A (die vandaar doorloopt tot in Cambridge toe) en 2, richting huis.

     
   
  Meertje in herfstkleuren aan de voet van Wachusett Mountain

   
  De terugreis was dit keer een stuk voorspoediger dan de vorige keer (geen klapband), al moesten we onderweg nog wel even stoppen voor een voeding van Amelia, die toch wel erg moe was geworden van het gereis.
   
  Hoe dan ook, het was een mooie manier om het bezoek van pake en beppe af te sluiten.

  Reacties

  Commentaar
  Jouw naam/bijnaam
  Website url
  E-mail
  Je Punt profiel
  Hou mij op de hoogte
  Ik wil op de hoogte gehouden worden
  Dit is een verplicht veld
  Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl