wksmits.punt.nl
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties
  Welkom!
  Na ons huwelijk in Dokkum, de verlate huwelijksreis naar Zuidoost Azië, en onze gezamelijke promotie in Groningen, bevinden wij (Danka en Wiep Klaas) ons momenteel in Somerville, in de Verenigde Staten van Amerika waar we allebei werken aan een universiteit (Northeastern University en MIT).
   
  Via dit blog willen we het thuisfront op de hoogte houden van ons doen en laten.
  Een reactie op onze berichtjes of een e-mail wordt natuurlijk altijd gewaardeerd, ook als we geen tijd zouden hebben om direct persoonlijk te reageren.
   
  Alvast bedankt!
  25 oktober 2009; Echte paarden!
  Sinds haar geboorte heeft Amelia al een heel aantal paardjes, of paardachtige knuffels gekregen. Haar interesse in de knuffels verschilt van dag tot dag, maar de laatste tijd ligt ze geregeld tegen ze te "praten". Danka zet ze meestal iets om hoog, zodat ze ze goed kan zien als ze op haar rug ligt. Naast de paardjes is met name de koe uit een setje met vilt-plakfiguren favoriet.
   
   
  Amelia praat met haar paardjes: Prinsesje, Konik en Bamboe
   
   
  En soms is knuffelen ook leuk
   
  In het echt had Amelia nog niet dit soort dieren gezien, dus toen Danka een uitnodiging kreeg om mee te gaan paardrijden, was de beslissing snel gemaakt. Er moesten natuurlijk wel de nodige voorbereidingen worden getroffen. We voeden Amelia nog niet met de fles, maar voor noodgevallen hadden we wat kant en klare beginnersmelk (voorverpakt in flesjes, hoef je alleen de speen maar op te schroeven) gekocht.
   
   
  Voor dat iedereen er was...
   
   
  Toen iedereen er was...
   
  Danka haar rijkleren hadden we bij ons laatste bezoek aan Nederland mee terug genomen; tijdens de zwangerschap kon ze immers beter niet paardrijden. Daarom was Danka's outfit dit maal meer gebaseerd op het thema "cowgirl" - kon ze ook mooi de in Texas gekochte cowboyhoed erbij dragen. 
   
   
  Cowgirl
   
  We gingen met een groepje, en reden mee met Oliver en Jana - een Spaans stel dat we via de ECF hebben ontmoet. Sympathieke mensen, allebei werkzaam in het bedrijfsleven. Ze hebben ook een tijdje in Nederland (Maastricht) gewoond. We hebben Amelia meegenomen in de Maxi Cosi, om twee belangrijke redenen: 1. Ze zit er beter in dan in het Amerikaanse autostoeltje en 2. Je kan de Maxi Cosi op het onderstel van onze wandelwagen zetten, waardoor je de bak niet mee hoeft te nemen.
   
   
  De paarden bij de manege
   
  De manege waar we geweest zijn heet Ridge Valley Stables; Danka is daar een keer eerder geweest voor een buitenrit. De plek ligt een dikke drie kwartier van Boston, in Grafton. We kwamen er ruim op tijd aan, zodat we mooi in de gelegenheid waren om eerst nog even rond te kijken. De manege is redelijkgroot, maar een binnenbak hebben ze bijvoorbeeld niet. We hebben ondermeer nog een praatje gemaakt met één van de trainers, die Pools bleek te zijn...
   
   
   
  De zon speelde met de ruiters...
   
   
  Foto: Jana & Oliver
   
  Toen de rest van de groep er ook was, is iedereen - met uitzondering van Amelia en ik - op pad gegaan; de rit duurde uiteindelijk iets meer dan twee uur, terwijl er een anderhalf uur was afgesproken. Ondertussen zijn Amelia en ik bij een vlooienmarkt wezen kijken, de Grafton Flea Market, die op het aangrenzende perceel was. Dat wil zeggen, ik heb rondgekeken, Amelia heeft het grootste deel van de tijd geslapen. Veel bijzonders was er overigens niet: het binnendeel was bezet voor mensen die permanent een stalletje hebben, het buitendeel voor mensen die nu en dan komen. Maar de spullen waren niet echt rommelmarkt spullen: wat handwerk, veel restpartijen en dingen als mobiele telefoon accessoires.
   
   
   
  Rit langs rails en over herfstige velden (fotos: Jana & Oliver)
   
   
   
  Uiteindelijk kwam de hele groep terug van de buitenrit, en is Danka gelijk van het paard gesprongen om Amelia -die intussen wakker en hongerig was - te voeden. We hebben Amelia ook nog even van dichtbij kennis laten maken met één van de paarden. Daarna zijn we weer terug gereden naar Somerville,waar we thuis zijn afgezet.
   
   
  Net als Konik, maar dan groter... (beetje eng)
   
  Danka had te volgende dag(en) wel spierpijn, maar ik denk dat de eerste buitenrit na de bevalling dat wel waard is geweest! 

  Reacties

  op 11-11-2009 20:11
  Vlgs ons was deze cowgirl erg in haar element en de kleine beleeft al van alles!En dat mooie weer hadden jullie zeker zelf uitgezocht   grtjs H en M
  Commentaar
  Jouw naam/bijnaam
  Website url
  E-mail
  Je Punt profiel
  Hou mij op de hoogte
  Ik wil op de hoogte gehouden worden
  Dit is een verplicht veld
  Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl