wksmits.punt.nl
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties
  Welkom!
  Na ons huwelijk in Dokkum, de verlate huwelijksreis naar Zuidoost Azië, en onze gezamelijke promotie in Groningen, bevinden wij (Danka en Wiep Klaas) ons momenteel in Somerville, in de Verenigde Staten van Amerika waar we allebei werken aan een universiteit (Northeastern University en MIT).
   
  Via dit blog willen we het thuisfront op de hoogte houden van ons doen en laten.
  Een reactie op onze berichtjes of een e-mail wordt natuurlijk altijd gewaardeerd, ook als we geen tijd zouden hebben om direct persoonlijk te reageren.
   
  Alvast bedankt!
  31 oktober 2009; Halloween in Witchtown
  De dag na de basketbal wedstrijd stond er al weer een ander evenement op stapel; het was namelijk Halloween. Hèt feest wat alle Amerikanen (en ook veel niet-Amerikanen) aangrijpen om zich eens even ludiek, gruwelijk, apart of fantastisch uit te dossen. Daarnaast maken de kinderen van de gelegenheid gebruik om via trick-or-treating genoeg snoepgoed voor het hele volgende jaar te verzamelen.
   
  Er zijn weinig plekken beter om al die gekkigheid mee te maken dan de stad die spreekwoordelijk bekend staat om de heksen; Salem. We zijn daar al een paar keer geweest, maar nog nooit met Halloween. We hadden er al wel veel van gehoord.
   
   
  Adriaan in Salem
   
  Tijdens Halloween worden in Salem de zogenaamde Haunted Happenings georganiseerd; dit is een combinatie van muziek, toneel, aapjes kijken en straatfestival. Het is zó populair dat de MBCR (de locale forensentrein) er speciaal voor een Halloween trein liet rijden; een retourtje Salem was dan maar 10$.
   
  Samen met Adriaan en Amelia hebben we ons in de ochtend dan ook naar North Station begeven, waar de trein vandaan vertrok. Het hele perron stond reeds vol met wonderlijk uitgedoste mensen. Wij, die in een opwelling hadden besloten om hiernaartoe te gaan, voelden ons soms behoorlijk underdressed. We hadden overigens wel Amelia een mutsje opgedaan waar op stond Baby's first Halloween (het mutsje zelf was gemaakt zodat het op een pompoen leek, inclusief blaadjes).
   
   
  Amelia vond het allemaal wel interessant
   
   
   
  We konden maar kwalijk een plekje vinden in de trein, maar konden gelukkig wel zitten. Een klein uur laten kwamen we aan in Salem.
   
  Vanaf het station was er vervolgens een hele mensenmassa die zich in de richting van het centrum begaf. De hoofdstraat van het stadje is een voetgangersgebied, en was voor de gelegenheid gevuld met zombies, superhelden, stripfiguren etc.
   
  Een groot deel van de rest van de dag hebben we doorgebracht met rondlopen en ons de ogen uit kijken. Ik kan daar wel over gaan schrijven, maar beelden spreken natuurlijk veel meer. Vandaar dus een kort beeldverslag hieronder.
   
   
  Shrek en Fiona gluren even in de kinderwagen
   
   
  Texas chainsaw massacre meets ladybug
   
   
  Sommige mensen hadden erg hun best gedaan op het kostuum
  (nee, het was niet de echte Johnny Depp) 
   
   
  Jong en oud was verkleed

   
  We kwamen ook zombies tegen die lichaamsdelen vervoerden
   
   
  Sommige kostuums waren over the top
   
  Tot slot zijn we nog langs de Poolse winkel (Polonus European Deli & Ice cream) geweest, waar we ondermeer lunch hebben gekocht en een Poolse muts voor Amelia in de winter, en hebben we koffie gedronken bij een het Front Street Coffeehouse.
   
  De terugweg was het in de trein overigens een stuk rustiger; het feest ging namelijk nog tot laat in de nacht door, en daardoor was de mensenstroom nog naar Salem toe, in plaats van richting Boston. Konden we tenminste ruim zitten!
   
   
  In de commuterrail
   
  Deze trip was tevens de laatste gezamelijke actie van Adriaan's bezoek; het was erg gezellig om mekaar eens even een paar dagen achter mekaar te kunnen ontmoeten, en volgens mij heeft Amelia het er ook erg mee naar haar zin gehad.
   

  Reacties

  Commentaar
  Jouw naam/bijnaam
  Website url
  E-mail
  Je Punt profiel
  Hou mij op de hoogte
  Ik wil op de hoogte gehouden worden
  Dit is een verplicht veld
  Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl