wksmits.punt.nl
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties
  Welkom!
  Na ons huwelijk in Dokkum, de verlate huwelijksreis naar Zuidoost Azië, en onze gezamelijke promotie in Groningen, bevinden wij (Danka en Wiep Klaas) ons momenteel in Somerville, in de Verenigde Staten van Amerika waar we allebei werken aan een universiteit (Northeastern University en MIT).
   
  Via dit blog willen we het thuisfront op de hoogte houden van ons doen en laten.
  Een reactie op onze berichtjes of een e-mail wordt natuurlijk altijd gewaardeerd, ook als we geen tijd zouden hebben om direct persoonlijk te reageren.
   
  Alvast bedankt!
  16 november 2009; Amelia bij Amelia
  Tijdens mijn werkbezoek aan Leiden hebben Danka en Amelia uiteraard niet stil gezeten.
   
  Voor nieuwe moeders zijn er in Boston en omgeving allerlei voorzieningen. Omdat ik daar volgens mij nog niet over geschreven heb is dit misschien een mooie gelegenheid.
   
  Om te beginnen is er een speciale wekelijkse baby friendly bioscoop voorstelling. Het zijn gewoon films die op dat moment in de bioscoop zijn (dus niet specifiek geselecteerde films), maar ze worden afgespeeld in een min of meer verlichte zaal (zodat ouders hun kinderen kunnen zien en eventueel voeden) en met een aangepast volume (zodat de eventueel slapende kinderen niet wakker worden van luide muziek of explosies). Daarnaast is het natuurlijk ook vooral een kwestie dat je niet de enige ouder met kind in de bioscoop bent, waardoor de eventuele toleratie voor disrupties groter is.
   
  De bioscoop die dit doet is het Capitol Theater in Arlington, en is goed te bereiken bij ons vandaan met de bus. De tent wordt overigens gerund door dezelfde mensen die ook het Somerville Theater in beheer hebben.
   
  De maandag dat ik in Leiden zat speelde de film Amelia; toeval of niet, daar konden Danka en Amelia natuurlijk niet ontbreken! Het is een biografische film over het leven van Amelia Earhart, de eerst vrouwelijke piloot die solo over de Atlantische Oceaan is gevlogen. Ze is daarnaast erg belangrijk geweest als inspiratie en in de strijd voor gelijke rechten voor vrouwen.
   
    
  Bij de ingang van de bioscoopzaal
   
   
  De beide Amelia's
  (zonder flits helaas niet zo goed te zien)
   
  Daarnaast is dit misschien wel een goede gelegenheid om nog een andere activiteit te noemen; de MIT Strollermaffia. Dit is de geuzennaam die we hebben gegeven aan een groep nieuwe moeders die van tijd tot tijd samenkomen op de campus van MIT (een groep dames met strollers kan namelijk best imponerend zijn). In deze groep zitten ondermeer Rheena en Loukia, die tegelijk met ons in Mt. Auburn waren...
   
    
  De strollermaffia langs de Charles
   
  De groep heeft prima faciliteiten, want niet alleen wonen een aantal van de moeders op de campus, MIT heeft ook zogenaamde mother's rooms, die speciaal ingericht zijn zodat moeders kunnen kolven of borstvoeden.
   
     
  Paar plaatjes van strollermaffia kids
   
   
  Het is natuurlijk ook een goede gelegenheid om ervaringen uit te wisselen, en tips op te doen over speelgoed, gebruiksvoorwerpen en kinderkleding. Eén van de dingen die we daar bijvoorbeeld hebben opgedaan is dat je niks online moet kopen zonder even op internet te zoeken naar coupons. Het blijkt namelijk dat je bij veel winkels zo maar 10-20% van de prijs af kunt halen door alleen maar wat extra nummers en cijfers in te vullen tijdens het afrekenen van je bestelling. Er zijn zelfs speciale sites die eruit bestaan dat ze dat soort codes verzamelen, zodat je makkelijker kan zoeken...
   
   
  Reena leest Maya & Amelia voor
   
  Daarnaast is het natuurlijk ook gewoon gezellig, en een goeie reden om op pad te gaan met de kleine!

  Reacties

  Commentaar
  Jouw naam/bijnaam
  Website url
  E-mail
  Je Punt profiel
  Hou mij op de hoogte
  Ik wil op de hoogte gehouden worden
  Dit is een verplicht veld
  Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl