wksmits.punt.nl
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties
  Welkom!
  Na ons huwelijk in Dokkum, de verlate huwelijksreis naar Zuidoost Azië, en onze gezamelijke promotie in Groningen, bevinden wij (Danka en Wiep Klaas) ons momenteel in Somerville, in de Verenigde Staten van Amerika waar we allebei werken aan een universiteit (Northeastern University en MIT).
   
  Via dit blog willen we het thuisfront op de hoogte houden van ons doen en laten.
  Een reactie op onze berichtjes of een e-mail wordt natuurlijk altijd gewaardeerd, ook als we geen tijd zouden hebben om direct persoonlijk te reageren.
   
  Alvast bedankt!
  21 november 2009; Paspoort aanvraag
  Doordat Amelia in Amerika is geboren, heeft ze automatisch het Amerikaanse staatsburgerschap. Daarbij hoort natuurlijk ook een paspoort (bijschrijven in het paspoort van de ouders, zoals vroeger, wordt niet meer gedaan) maar in de eerste paar maanden waren we er domweg niet aan toe gekomen om dat aan te vragen.
   
  Het aanvragen van een paspoort heeft nog heel wat voeten in de aarde. Het begint met het invullen van een formulier (DS-11). Daarnaast moet je het volgende overleggen: bewijs van staatsburgerschap  van Amelia en ouderschap van ons (beide d.m.v. uittreksel van geboorteregister), kopie van identificatie van de ouders (paspoort), en twee fotos van Amelia. Tot slot moet je alle formulieren in aanwezigheid van een gecertificeerd persoon ondertekenen, en de kosten betalen.
   
  Het aanvragen hebben we gedaan bij het dichtstbijzijnde postkantoor, dat aan Union Sq (Somerville). Dit is een groot rood bakstenen gebouw, en ziet er van binnen uit zoals een postkantoor uit een oude Amerikaanse film. Veel marmer, Amerikaanse vlaggen aan de muur, en een hele wand met kleine postbussen met koperen deurtjes (als je hier op het postkantoor iets afhandelt, vragen ze ook standaard nog of je interesse hebt om een postbus te openen).
   

  De binnenkant van het postkantoor
   
  Danka was er al eens geweest om de informeren wanneer de balie open was voor paspoort-aanvragen (dat is niet altijd het geval). Toen we echter op de tijd kwamen die ze op een briefje had meegekregen, zeiden ze dat het eigenlijk alleen op een andere tijd kon. Maar tegelijkertijd is het postkantoor is Somerville eigenlijk een soort dorps-filiaal, en na een kort praatje zouden ze onze aanvraag er wel even tussendoor loodsen.
   
     
  Tijdens de aanvraag
   
  Amelia was tijdens de wandeling naar het postkantoor overigens diep in slaap gevallen, en heeft van het hele gebeuren niks meegekregen. Daarom hebben we ook maar even een fotootje gemaakt...
   
   
  "Ik vind alles wel best!"
   

  Reacties

  Commentaar
  Jouw naam/bijnaam
  Website url
  E-mail
  Je Punt profiel
  Hou mij op de hoogte
  Ik wil op de hoogte gehouden worden
  Dit is een verplicht veld
  Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl