wksmits.punt.nl
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties
  Welkom!
  Na ons huwelijk in Dokkum, de verlate huwelijksreis naar Zuidoost Azië, en onze gezamelijke promotie in Groningen, bevinden wij (Danka en Wiep Klaas) ons momenteel in Somerville, in de Verenigde Staten van Amerika waar we allebei werken aan een universiteit (Northeastern University en MIT).
   
  Via dit blog willen we het thuisfront op de hoogte houden van ons doen en laten.
  Een reactie op onze berichtjes of een e-mail wordt natuurlijk altijd gewaardeerd, ook als we geen tijd zouden hebben om direct persoonlijk te reageren.
   
  Alvast bedankt!
  5 december 2009; Sinterklaas in de VS
  Het wordt een terugkerend thema, maar ik ga weer een poging wagen om een achterstand in bloggen van enekel maanden weg te werken
   
  Onze laatste blog ging over Thanksgiving, wat plaatsvond eind november. Ik ga dan ook maar verder met de gebeurtenissen van begin december...
   
   
  Danka met Amelia op de campus van NEU
   
  Op 2 december had Danka een vergadering gepland op haar werk met iemand uit Australië waar ze mee samenwerken.Hoewel ze dus in december nog vanuit huis werkte, moest ze hiervoor wel naar Northeastern (NEU). Daarnaast had ik daardoor een papa-dag (of in ieder geval een papa-morgen). We gingen met zijn drieën naar de universiteit, waar Amelia natuurlijk gelijk in het middelpunt van de belangstelling van al Danka's collegas kwam te staan. Toen Danka haar had gevoed, en de vergadering begonnen was, ben ik vervolgens met Amelia wezen wandelen door de Back Bay Fens (kortweg Fens). Toen Danka de vergadering en bijbehorende lunch erop had zitten, belde ze me en ben ik langzaam aan teruggelopen naar NEU. Daarbij kwam ik ondermeer langs het Museum of Fine Arts (ook wel het MFA genoemd), waar men bijna klaar is met de aanbouw van een hele nieuwe vleugel.
   
   
  Danka leest Amelia een gedicht voor
   
  Begin december is natuurlijk ook de tijd van Sinterklaas. We hadden al een aantal keren het Sinterklaas journaal gekeken, maar toch is het moeilijk om helemaal in de juiste stemming te raken. Gelukkig had ik wel het één en ander aan lekkernijen meegenomen bij mijn laatste trip naar Nederland (speculaas, pepernoten, chocoladeletters etc). In alle drukte waren we niet aan surprises toegekomen, en we hadden besloten om de kado's voor elkaar te bewaren tot de kerst (die we zouden doorbrengen bij Stuart en Bogusia; daarover later meer). Maar Sinterklaas had uiteraard zijn eigen plan getrokken, en daardoor kwamen er precies op 5 december twee pakketjes aan uit Nederland! We hebben gelijk de mp3's van onze CD met Sinterklaasliedjes opgezocht, en terwijl we daarnaar luisterden hebben we de kadootjes opengemaakt. Super, toch?
   
   
  Snapshots van het weerbericht; in dezelfde week gemaakt
   
   
   
  Het weer dit winterseizoen was erg atypisch voor Boston; rond de Sinterklaas hadden we nog gemiddelde temperaturen van meer dan 54°F (ongeveer 12°C), met uitschieters naar 70°F (21°C). Normaal gesproken is het hier vanaf midden november echt winters, met sneeuw en vorst (maar wel blauwe lucht). We begonnen ons net af te vragen of we nog wel winter zouden krijgen toen de temperaturen in twee dagen plotseling kelderden tot beneden het vriespunt. We kregen ook een behoorlijk pak sneeuw. Toch kan ik nu al wel zeggen (dat is dan weer een voordeel van het ver achteraf schrijven van dit blog) dat in vergelijking met voorgaande jaren de winter buitengewoon mild is geweest; relatief weinig sneeuw, geen ijskoude temperaturen (wel constant rond of beneden het vriespunt). Had wel als voordeel dat ik kon blijven fietsen naar mijn werk.


  Wandelen in de eerste echte sneeuw

  Reacties

  Commentaar
  Jouw naam/bijnaam
  Website url
  E-mail
  Je Punt profiel
  Hou mij op de hoogte
  Ik wil op de hoogte gehouden worden
  Dit is een verplicht veld
  Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl