wksmits.punt.nl
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties
  Welkom!
  Na ons huwelijk in Dokkum, de verlate huwelijksreis naar Zuidoost Azië, en onze gezamelijke promotie in Groningen, bevinden wij (Danka en Wiep Klaas) ons momenteel in Somerville, in de Verenigde Staten van Amerika waar we allebei werken aan een universiteit (Northeastern University en MIT).
   
  Via dit blog willen we het thuisfront op de hoogte houden van ons doen en laten.
  Een reactie op onze berichtjes of een e-mail wordt natuurlijk altijd gewaardeerd, ook als we geen tijd zouden hebben om direct persoonlijk te reageren.
   
  Alvast bedankt!
  8 januari 2010; het eerste hapje
  Zelfs als jonge ouders besef je soms al dat je bepaalde dingen anders zou hebben gedaan als je toen wist wat je nu weet. Eén van de dingen die we ons nu realiseerden is bijvoorbeeld dat we eerder hadden moeten beginnen met het introduceren van de fles. Nu is het erg van Amelia's zin afhankelijk of ze wel of niet uit de fles wil drinken (ik ben de enige waar ze dat zo nu en dan van accepteert). Het is duidelijk dat ze daar niet de voorkeur aan geeft 
   
  Ze heeft daarentegen veel interesse in bekers, borden en lepels. Op het kinderdagverblijf geven ze haar daarom te drinken uit een tuitbeker; daarmee waren ze succesvoller dan met de fles. Thuis moeten we goed in de gaten houden hoever zaken bij haar vandaan staan, want voor je het weet slaat ze met haar armen een beker omver, of zit ze met haar handen in een prakje op ons bord.
   
  Wij kregen hierdoor steeds meer het idee dat ze er wel toe was om nu en dan wat vast voedsel te proberen. Na dit overlegd te hebben met de kinderarts (er is hier geen consultatiebureau, je gaat naar de afdeling Pediatrie voor controles), zijn we begonnen om kleine hoeveelheden vast voedsel aan te bieden. Geheel in stijl krijg je een papier mee met aanbevolen (niet allergene) voedingsmiddelen, met daarnaast richtlijnen over hoeveel je hoe vaak mag geven.
   

  Meer!
   
  8 januari was de eerste keer dat we het hebben geprobeerd, en de keus was op worteltjes gevallen. En het smaakte! De kleine hoeveelheid die we haar mochten geven was Amelia niet genoeg. De mond kwam wijd open, en de handjes grepen naar de lepel.
   
   
  Wat geven jullie me nu!?
   
  Het is overigens niet altijd zo enthousiast; het ene smaakt haar overduidelijk beter dan het andere. Vooralsnog houden we ons gemakshalve bij Olvarit achtige potjes met groente of fruit. Sommige fruitsoorten zijn vrij zuur, en we verkneukelen ons elke keer weer om de gezichten die ze daarbij trekt. Overigens weerhoudt het haar er niet van om meer te willen, hoor!

  Tot slot gewoon even een paar fotootjes; omdat ik ze leuk vind

  De eerste is gemaakt tijdens Amelia's tummytime, de tijd die ze op haar buik doorbrengt. Om het voor haar leuker te maken hebben we nu en dan een spiegel bij het speelkleed; ze is daar mateloos door gefascineerd, en vindt het bijzonder interessant om via de spiegel naar jou te kijken. De tweede is gemaakt tijdens het voeden; ze zwaait vaak met haar ene vrije hand in het rond. Om te voorkomen dat ze een dreun krijgt houdt Danka soms haar hand vast, of laat ze Amelia haar vinger vasthouden. Zoals jullie kunnen zien heeft Amelia een stevige grip!

   
   
  Spiegeltje, spiegeltje...
   
   
  Mama's duim is ook van mij!

  Reacties

  Commentaar
  Jouw naam/bijnaam
  Website url
  E-mail
  Je Punt profiel
  Hou mij op de hoogte
  Ik wil op de hoogte gehouden worden
  Dit is een verplicht veld
  Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl